Мари: Новак мора да издржи Роџеров притисак!

Енди Мари рекао је да Новак Ђоковић мора да издржи притисак Роџера Федерера у предстојећем полуфиналу Аустралијан Опена.

Тенис 27.01.2016 | 20:20
Мари: Новак мора да издржи Роџеров притисак!

"Роџер је играо веома добро у досадашњем току турнира, а желеће да буде агресиван у полуфиналу. Мислим да су обојица пружила сјајан тенис када су се последњи пут састали, у финалу УС Опена. Роџер је имао шансе у том мечу, али није успео да искористи брејк лопте", каже Мари.

Србин, петоструки освајач и бранилац титуле на Ози Опену, и Швајцарац састаће се у четвртак, од 9.30 часова на Род Лејвер Арени, у првом полуфиналном мечу премијерног Грен Слема сезоне. То ће бити њихов 45. међусобни дуел, а Новак има прилику да по први пут поведе против великог ривала.

"То је. очигледно, био један од разлога зашто је Новак добио меч – одиграо је веома добро под притиском, а то ће бити изузетно важно и у петак. Роџер се труди да притиска ривала, ко год био с друге стране мече, тако да ће Новак посебну пажњу морати да обрати на то. С друге стране, Новак је током прошле сезоне са великим успехом успевао да контролише управо то. Очекујем велики меч јер њих двојица увек играју веома, веома добар тенис један против другог. Биће забавно", закључио је Мари.

У међувремену, Шкот се, такође, пласирао у своје шесто полуфинале у Аустралији, победивши Давида Ферера у четири сета, а у борби за своје пето финале састаће се са бољим из дуела између Канађанина Милоша Раонића и Гаела Монфиса из Француске.

Коментари / 0

Оставите коментар