Mari: Novak mora da izdrži Rodžerov pritisak!

Endi Mari rekao je da Novak Đoković mora da izdrži pritisak Rodžera Federera u predstojećem polufinalu Australijan Opena.

Tenis 27.01.2016 | 20:20
Mari: Novak mora da izdrži Rodžerov pritisak!

"Rodžer je igrao veoma dobro u dosadašnjem toku turnira, a želeće da bude agresivan u polufinalu. Mislim da su obojica pružila sjajan tenis kada su se poslednji put sastali, u finalu US Opena. Rodžer je imao šanse u tom meču, ali nije uspeo da iskoristi brejk lopte", kaže Mari.

Srbin, petostruki osvajač i branilac titule na Ozi Openu, i Švajcarac sastaće se u četvrtak, od 9.30 časova na Rod Lejver Areni, u prvom polufinalnom meču premijernog Gren Slema sezone. To će biti njihov 45. međusobni duel, a Novak ima priliku da po prvi put povede protiv velikog rivala.

"To je. očigledno, bio jedan od razloga zašto je Novak dobio meč – odigrao je veoma dobro pod pritiskom, a to će biti izuzetno važno i u petak. Rodžer se trudi da pritiska rivala, ko god bio s druge strane meče, tako da će Novak posebnu pažnju morati da obrati na to. S druge strane, Novak je tokom prošle sezone sa velikim uspehom uspevao da kontroliše upravo to. Očekujem veliki meč jer njih dvojica uvek igraju veoma, veoma dobar tenis jedan protiv drugog. Biće zabavno", zaključio je Mari.

U međuvremenu, Škot se, takođe, plasirao u svoje šesto polufinale u Australiji, pobedivši Davida Ferera u četiri seta, a u borbi za svoje peto finale sastaće se sa boljim iz duela između Kanađanina Miloša Raonića i Gaela Monfisa iz Francuske.

Komentari / 0

Ostavite komentar