АО: Мари и Конта за историју британског тениса!

Први пут од 1977. године двоје британских тенисера играће у полуфиналу неког Грен слем турнира, а то су успели Џоана Конта и Енди Мари на Аустралијан Опену.

Тенис 27.01.2016 | 21:45
АО: Мари и Конта за историју британског тениса!

Конта је наставила своју одличну серију на Аустралијан опену, пошто је у четвртфиналу била боља од Шуаи Жанг из Кине са 6:4, 6:1, и у полуфиналу ће се састати са Немицом Анђеликом Кербер.

С друге стране, Мари је славио против Давида Ферера из Шпаније са 6:3, 6:7, 6:2, 6:3, и сада чека победника дуела између Милоша Раонића и Гаела Монфиса.

Тим тријумфима, Контеова и Мари су достигли успех Сју Баркер и Џона Лојда, који су се у полуфинале Аустралијан Опена пласирали пре 39 година.

Џоана Конта је, поред тога, постала и прва Британка у полуфиналу неког Грен слем турнира још од 1983. године, када је Џо Дјури играла полуфинале УС Опена.

„Живим свој сан. Када сам била мала сањала сам да освојим Грен слем и будем најбоља на свету. И даље сањам“, рекла је Контеова после победе у четвртфиналу.

Мари је изборио своје 18. Грен слем полуфинале и тако се изједначио са легендарним немачким тенисером, а сада тренером Новака Ђоковића Борисом Бекером.

Мари је славио против Ферера са 3:1, а тај меч је био прекинут на кратко на почетку трећег сета како би се навукао кров јер се над Мелбурном спремала киша.

„Било је прилично ветровито на почетку меча. Мислим да је било добро што смо направили паузу, јер смо одиграли неколико оштрих размена на почетку трећег сета... Волим да играм у затвореном. Одрастао сам у Шкотској где време није баш као овде. Све време сам играо на затвореном, тако да ми кров уопште не смета“, навео је Мари.

Коментари / 0

Оставите коментар