AO: Mari i Konta za istoriju britanskog tenisa!

Prvi put od 1977. godine dvoje britanskih tenisera igraće u polufinalu nekog Gren slem turnira, a to su uspeli Džoana Konta i Endi Mari na Australijan Openu.

Tenis 27.01.2016 | 21:45
AO: Mari i Konta za istoriju britanskog tenisa!

Konta je nastavila svoju odličnu seriju na Australijan openu, pošto je u četvrtfinalu bila bolja od Šuai Žang iz Kine sa 6:4, 6:1, i u polufinalu će se sastati sa Nemicom Anđelikom Kerber.

S druge strane, Mari je slavio protiv Davida Ferera iz Španije sa 6:3, 6:7, 6:2, 6:3, i sada čeka pobednika duela između Miloša Raonića i Gaela Monfisa.

Tim trijumfima, Konteova i Mari su dostigli uspeh Sju Barker i Džona Lojda, koji su se u polufinale Australijan Opena plasirali pre 39 godina.

Džoana Konta je, pored toga, postala i prva Britanka u polufinalu nekog Gren slem turnira još od 1983. godine, kada je Džo Djuri igrala polufinale US Opena.

„Živim svoj san. Kada sam bila mala sanjala sam da osvojim Gren slem i budem najbolja na svetu. I dalje sanjam“, rekla je Konteova posle pobede u četvrtfinalu.

Mari je izborio svoje 18. Gren slem polufinale i tako se izjednačio sa legendarnim nemačkim teniserom, a sada trenerom Novaka Đokovića Borisom Bekerom.

Mari je slavio protiv Ferera sa 3:1, a taj meč je bio prekinut na kratko na početku trećeg seta kako bi se navukao krov jer se nad Melburnom spremala kiša.

„Bilo je prilično vetrovito na početku meča. Mislim da je bilo dobro što smo napravili pauzu, jer smo odigrali nekoliko oštrih razmena na početku trećeg seta... Volim da igram u zatvorenom. Odrastao sam u Škotskoj gde vreme nije baš kao ovde. Sve vreme sam igrao na zatvorenom, tako da mi krov uopšte ne smeta“, naveo je Mari.

Komentari / 0

Ostavite komentar