АО: Раонић посљедњи до 1/2-финала преко Монфиса!

Раонић са Маријем у свом другом Грен слем полуфиналу! Милош Раонић пласирао се у полуфинале Аустралијан Опена победом у четири сета над Гаелом Монфисом – 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Тенис 27.01.2016 | 13:00
АО: Раонић посљедњи до 1/2-финала преко Монфиса!

После полуфинала Вимблдона, Канађанин је до другог полуфинала у каријери на неком од четири највећа турнира стигао првом победом против Француза, у њиховом трећем међусобном дуелу.

Момак родом из Подгорице одиграо је опуштено, сигурно и паметно, диктирао је већину поена против луцидног Гаела, изузимајући други сет, и на крају апсолутно заслужено прошао међу четири најбоља.

У борби за велико финале чека га дуел са другим тенисером света Ендијем Маријем, пошто је Шкот у првом мечу вечерњег програма, такође у четири сета, поразио Давида Ферера из Шпаније.

Њихов дуел на програму је у петак од 9.30 часова по средњеевропском времену, док се дан раније, у истом термину, састају наш Новак Ђоковић и Швајцарац Роџер Федерер.

Атипично, Монфис је меч завршио са више асева од Раонића (14-10), а био је бољи и у односу виера и неизнуђених грешака – 36-17 наспрам 47-36, али је Милош са 84 одсто освојених поена на свој сервис, као и 62 одсто на други, уз агресивнију игру у кључним поенима, успео да упише тријумф.

У неколико уводних гемова није било превише узбуђења, да би Раонић кључни брејк, за касније освајање првог сета, направио у четвртом гему. Искористио је нешто лошији сервис ривала и неколико грешака, а већ прву брејк лопту претворио у предност. Све до последњег гема тенисери су без већих проблема освајали своје сервис гемова, да би Милош искористио тек четврту сет лопту.

У другом сету гледали смо обрнути сценарио, пошто је овога пута Француз искористио пад у игри ривала за брејк и 4:2, а затим је такође успео да сачува предност вредну изједначења.

Ипак, када се очекивала још већа борба, Раонић је убрзо темпо, почео да шаље дубље лоптице и да 'шета' ривала дијагоналама, а, пошто је био сигуран за 1:0, већ у другом гему такав приступ донео му је нови брејк.

До краја сета имао је још неколико шанси да Монфису одузме сервис, имао је чак и сет лопту на његов сервис, али је на крају ипак морао својим сервисом да потврди ново вођство у сетовима.

Ни последњи сет се није превише разликовао јер Раонић није мењао ни рецепт ни приступ, и није погрешио. Овога пута је шансу за брејк сачекао у петом гему, када је после преокрета искористио већ прву прилику, да би непуних десет минута касније сигурно одсервирао за своје друго Грен слем полуфинале.

Коментари / 0

Оставите коментар