AO: Raonić posljednji do 1/2-finala preko Monfisa!

Raonić sa Marijem u svom drugom Gren slem polufinalu! Miloš Raonić plasirao se u polufinale Australijan Opena pobedom u četiri seta nad Gaelom Monfisom – 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Tenis 27.01.2016 | 13:00
AO: Raonić posljednji do 1/2-finala preko Monfisa!

Posle polufinala Vimbldona, Kanađanin je do drugog polufinala u karijeri na nekom od četiri najveća turnira stigao prvom pobedom protiv Francuza, u njihovom trećem međusobnom duelu.

Momak rodom iz Podgorice odigrao je opušteno, sigurno i pametno, diktirao je većinu poena protiv lucidnog Gaela, izuzimajući drugi set, i na kraju apsolutno zasluženo prošao među četiri najbolja.

U borbi za veliko finale čeka ga duel sa drugim teniserom sveta Endijem Marijem, pošto je Škot u prvom meču večernjeg programa, takođe u četiri seta, porazio Davida Ferera iz Španije.

Njihov duel na programu je u petak od 9.30 časova po srednjeevropskom vremenu, dok se dan ranije, u istom terminu, sastaju naš Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer.

Atipično, Monfis je meč završio sa više aseva od Raonića (14-10), a bio je bolji i u odnosu viera i neiznuđenih grešaka – 36-17 naspram 47-36, ali je Miloš sa 84 odsto osvojenih poena na svoj servis, kao i 62 odsto na drugi, uz agresivniju igru u ključnim poenima, uspeo da upiše trijumf.

U nekoliko uvodnih gemova nije bilo previše uzbuđenja, da bi Raonić ključni brejk, za kasnije osvajanje prvog seta, napravio u četvrtom gemu. Iskoristio je nešto lošiji servis rivala i nekoliko grešaka, a već prvu brejk loptu pretvorio u prednost. Sve do poslednjeg gema teniseri su bez većih problema osvajali svoje servis gemova, da bi Miloš iskoristio tek četvrtu set loptu.

U drugom setu gledali smo obrnuti scenario, pošto je ovoga puta Francuz iskoristio pad u igri rivala za brejk i 4:2, a zatim je takođe uspeo da sačuva prednost vrednu izjednačenja.

Ipak, kada se očekivala još veća borba, Raonić je ubrzo tempo, počeo da šalje dublje loptice i da 'šeta' rivala dijagonalama, a, pošto je bio siguran za 1:0, već u drugom gemu takav pristup doneo mu je novi brejk.

Do kraja seta imao je još nekoliko šansi da Monfisu oduzme servis, imao je čak i set loptu na njegov servis, ali je na kraju ipak morao svojim servisom da potvrdi novo vođstvo u setovima.

Ni poslednji set se nije previše razlikovao jer Raonić nije menjao ni recept ni pristup, i nije pogrešio. Ovoga puta je šansu za brejk sačekao u petom gemu, kada je posle preokreta iskoristio već prvu priliku, da bi nepunih deset minuta kasnije sigurno odservirao za svoje drugo Gren slem polufinale.

Komentari / 0

Ostavite komentar