Кристоферсен покорио Шладминг, фантастични Хиршер!

Норвешки скијаш Хенрик Кристоферсен дошао је до шесте победе у слалому на седам трка у тој дисциплини ове сезоне у аустријском Шладмингу.

Остали спортови 27.01.2016 | 14:00
Кристоферсен покорио Шладминг, фантастични Хиршер!

Кристоферсен је тријумф остварио у укупном времену од 1:42.20 минута, са 61 стотинком предности у односу на миљеника домаће публике Марсела Хиршера.

Њима двојици се на подијуму придружио Рус Александер Хорошилов, који је био 77 стотих делова секунде иза Кристоферсена.

После прве вожње, у вођству се налазио Немац Феликс Нојројтер, са 53 стотинке предности у односу на Стефана Гроса из Италије, док је Кристоферсен био трећи, више од секунде иза водећег. Хиршер је тада био тек на 22. месту, више од две и по секунде иза Нојројтера, пошто је имао проблема са скијашким наочарима под рефлекторима у Шладмингу.

У другој вожњи, Хиршер је одскијао маестрално и одмах остварио велику предност, а ривали редом нису успевали да га претекну. То је једино успео Кристоферсен, да би Грос изгубио много времена, а Нојројтер на крају ’зајахао’ капију.

Најбољу тројицу следили су Немци Доминик Штеле и Фриц Допфер, испред Гроса и Себастијана Фос-Солевага из Норвешке. Најбољу десеторицу комплетирали су Италијан Патрик Талер, испред још једног норвешког скијаша Џонатана Нордботена и Марка Дигрубера из Аустрије.

Захваљујући другом месту, Хиршер је преузео прво место у генералном пласману Светског купа од Норвежанина Аксела Лунда Свиндала, за којег је сезона завршена. Аустријанац сада има 969 бодова, 53 више од Свиндала, док је Кристоферсен трећи са 871. У поретку слалома, Кристоферсен је први са 680 бодова, испред Хиршера са 500.

Светски куп у конкуренцији скијаша се наставља у суботу спустом у немачком Гармиш-Партенкирхену.

Коментари / 0

Оставите коментар