Лига куп: Мињоле херој, Ливерпул у финалу!

Фудбалери Ливерпула пласирали су се у финале Лига купа победом над Стоуком после бољег извођења једанаестераца.

Фудбал 27.01.2016 | 12:00
Лига куп: Мињоле херој, Ливерпул у финалу!

Херој ‘Црвених’ био је често пута оспоравани голман Симон Мињоле који је у пенал серији одбранио два ударца противничких играча.

Претходно је Марко Арнаутовић из офсајда постигао једини погодак на мечу и тако анулирао тријумф Ливерпула из првог меча у гостима.

Прво полувреме на Енфилду обиловало је приликама – најближи постизању гола били су Емре Џан са једне, и Арнаутовић са друге стране. Међутим, Аустријанац се исправио у првом минуту надокнаде првог полувремена, али му је признат гол из офсајда.

После полуконтре гостију лопта је дошла на десну страну до Бојана Кркића, бивши нападач Барселоне заврнуо је до усамљеног нападача који се нашао иза одбране, а који је потом савладао голмана Мињолеа.

Нико од помоћних арбитара није реаговао, па је судија Џонатан Мос показао на белу тачку чиме је Стоук изједначио у

У другом полувремену покушавале су обе екипе, али није било голова и отишло се у продужетке. И током додатних 30 минута мреже су мировале што је значило да ће победника и финалисту одлучити пенали.

Волтерс са једне и Лалана са друге стране били су сигурни у првој серији, да бисмо већ у другој видели два промашаја – Мињоле је зауставио покушај Крауча, а онда је Емре Џан погодио стативу.

Све до седме серије извођачи су били сигурни, али је белгијски чувар мреже поново прочитао противника, овога пута Муниесу и омогућио Џоу Алену да постигне победоносни погодак.

Пенали:
Стоук: Волтерс О, Крауч X, Вилан О, Афелај О, Шаћири О, Ван Гинкел О, Муниеса X
Ливерпул: Лалана О, Џан X, Бентеке О, Фирмино О, Милнер, Лукас Леива О, Ален О

У другом полуфиналу у среду од 20:45 састају се Манчестер Сити и Евертон, који брани предност од 2:1 са свог 'Гудисона'.

Коментари / 0

Оставите коментар