Liga kup: Minjole heroj, Liverpul u finalu!

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Liga kupa pobedom nad Stoukom posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Fudbal 27.01.2016 | 12:00
Liga kup: Minjole heroj, Liverpul u finalu!

Heroj ‘Crvenih’ bio je često puta osporavani golman Simon Minjole koji je u penal seriji odbranio dva udarca protivničkih igrača.

Prethodno je Marko Arnautović iz ofsajda postigao jedini pogodak na meču i tako anulirao trijumf Liverpula iz prvog meča u gostima.

Prvo poluvreme na Enfildu obilovalo je prilikama – najbliži postizanju gola bili su Emre Džan sa jedne, i Arnautović sa druge strane. Međutim, Austrijanac se ispravio u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, ali mu je priznat gol iz ofsajda.

Posle polukontre gostiju lopta je došla na desnu stranu do Bojana Krkića, bivši napadač Barselone zavrnuo je do usamljenog napadača koji se našao iza odbrane, a koji je potom savladao golmana Minjolea.

Niko od pomoćnih arbitara nije reagovao, pa je sudija Džonatan Mos pokazao na belu tačku čime je Stouk izjednačio u

U drugom poluvremenu pokušavale su obe ekipe, ali nije bilo golova i otišlo se u produžetke. I tokom dodatnih 30 minuta mreže su mirovale što je značilo da će pobednika i finalistu odlučiti penali.

Volters sa jedne i Lalana sa druge strane bili su sigurni u prvoj seriji, da bismo već u drugoj videli dva promašaja – Minjole je zaustavio pokušaj Krauča, a onda je Emre Džan pogodio stativu.

Sve do sedme serije izvođači su bili sigurni, ali je belgijski čuvar mreže ponovo pročitao protivnika, ovoga puta Muniesu i omogućio Džou Alenu da postigne pobedonosni pogodak.

Penali:
Stouk: Volters O, Krauč X, Vilan O, Afelaj O, Šaćiri O, Van Ginkel O, Muniesa X
Liverpul: Lalana O, Džan X, Benteke O, Firmino O, Milner, Lukas Leiva O, Alen O

U drugom polufinalu u sredu od 20:45 sastaju se Mančester Siti i Everton, koji brani prednost od 2:1 sa svog 'Gudisona'.

Komentari / 0

Ostavite komentar