АО: Конта у 1/2-финалу, као и Кербер преко Азаренке!

Седма срећа: Кербер преко Азаренке до полуфинала! Немица Анђелика Кербер пласирала се у своје треће Грен слем полуфинале у каријери, а прво на Аустралијан опену. Победа каријере, Конта убедљиво до полуфинала! Британка Џоана Конта остварила је пласман у своје прво Грен слем полуфинале победомк над Шуаи Женг резултатом 6:4, 6:1. 

Тенис 27.01.2016 | 11:40
АО: Конта у 1/2-финалу, као и Кербер преко Азаренке!

Био је то дуел две тенисерке које никада раније нису играле четвртфинале на Грен слему, а Конта је ипак оправдала улогу фаворита и остварила је убедљиву победу.

Британка рођена у Сиднеју је претходно најбољи Грен слем резултат остварила на прошлогодишњем УС опену када је испала у четвртом колу и очигледно је да игра све боље.

У свом првом четвртфиналу није се уплашила. Од старта је успоставила контролу против Кинескиње и до краја није спуштала 'ногу са гаса'.

Њена противница у борби за полуфинале биће Немица Анђелика Кербер, тако да ће нека од тенисерки сигурно стићи до свог првог финала на Грен слемовима.

Немица Анђелика Кербер пласирала се у своје треће Грен слем полуфинале у каријери, а прво на Аустралијан опену.

У трећем женском четвртфиналу Керберова је надиграла једног од фаворита за титулу Викторију Азаренку са 6:3, 7:5.

Азаренка је пред овај дуел била велики фаворит. Играла је одлично од старта турнира који је већ два пута освајала, а уз то је добила и свих шест претходно одиграних дуела против Немице.

Ипак, Керберова је од старта заиграла веома агресивно, погађала је и наметнула је свој ритам. Брзо је стигла до два брејка предности и вођства од 4:0, Азаренка је успела да смањи на 4:3, али то је било све – 6:3.

У другом сету Белорускиња је била много боља. Одмах је направила брејк, а када је у седмом гему направила још један и повела са 5:2 деловало је да је трећи сет неминовност.

У осмом гему Азаренка је пропустила три сет лопте, потом у десетом још две и на крају је поражена. Немица је добила последњих пет гемова на мечу и у великом стилу је прошла у полуфинале где је чека Џоана Конта.

Коментари / 0

Оставите коментар