AO: Konta u 1/2-finalu, kao i Kerber preko Azarenke!

Sedma sreća: Kerber preko Azarenke do polufinala! Nemica Anđelika Kerber plasirala se u svoje treće Gren slem polufinale u karijeri, a prvo na Australijan openu. Pobeda karijere, Konta ubedljivo do polufinala! Britanka Džoana Konta ostvarila je plasman u svoje prvo Gren slem polufinale pobedomk nad Šuai Ženg rezultatom 6:4, 6:1. 

Tenis 27.01.2016 | 11:40
AO: Konta u 1/2-finalu, kao i Kerber preko Azarenke!

Bio je to duel dve teniserke koje nikada ranije nisu igrale četvrtfinale na Gren slemu, a Konta je ipak opravdala ulogu favorita i ostvarila je ubedljivu pobedu.

Britanka rođena u Sidneju je prethodno najbolji Gren slem rezultat ostvarila na prošlogodišnjem US openu kada je ispala u četvrtom kolu i očigledno je da igra sve bolje.

U svom prvom četvrtfinalu nije se uplašila. Od starta je uspostavila kontrolu protiv Kineskinje i do kraja nije spuštala 'nogu sa gasa'.

Njena protivnica u borbi za polufinale biće Nemica Anđelika Kerber, tako da će neka od teniserki sigurno stići do svog prvog finala na Gren slemovima.

Nemica Anđelika Kerber plasirala se u svoje treće Gren slem polufinale u karijeri, a prvo na Australijan openu.

U trećem ženskom četvrtfinalu Kerberova je nadigrala jednog od favorita za titulu Viktoriju Azarenku sa 6:3, 7:5.

Azarenka je pred ovaj duel bila veliki favorit. Igrala je odlično od starta turnira koji je već dva puta osvajala, a uz to je dobila i svih šest prethodno odigranih duela protiv Nemice.

Ipak, Kerberova je od starta zaigrala veoma agresivno, pogađala je i nametnula je svoj ritam. Brzo je stigla do dva brejka prednosti i vođstva od 4:0, Azarenka je uspela da smanji na 4:3, ali to je bilo sve – 6:3.

U drugom setu Beloruskinja je bila mnogo bolja. Odmah je napravila brejk, a kada je u sedmom gemu napravila još jedan i povela sa 5:2 delovalo je da je treći set neminovnost.

U osmom gemu Azarenka je propustila tri set lopte, potom u desetom još dve i na kraju je poražena. Nemica je dobila poslednjih pet gemova na meču i u velikom stilu je prošla u polufinale gde je čeka Džoana Konta.

Komentari / 0

Ostavite komentar