Мистериозна смрт Србина у Јоханезбургу

Држављанин Србије Н. Ц. (38) из Преторије пронађен је мртав у Јоханезбургу у стану на црквеном имању српске парохије.

Свијет 27.01.2016 | 11:20
Мистериозна смрт Србина у Јоханезбургу

Установљено је да је упуцан, а још се утврђује да ли је починио самоубиство или се ради о убиству, пише лист "Ало."

Према ријечима архимандрита Пантелејмона (Јовановића) из Епархије рашко-призренске и Косовско-метохијске у егзилу, Н. Ц. је радио као тјелохранитељ свештеника Исајла Марковића, који му је и омогућио да живи у стану на имању цркве, гдје је и пронађен мртав 8. јануара ове године.

"На празник Сабора Пресвете Богородице, смртно је страдао Србин Н. Ц, а само пет дана послије тога и два дана прије сахране, на мјесту трагедије, на црквеном имању, свештеник, црквени одбор и Коло српских сестара организовали свечану прославу Нове године уз пјесму, игру, весеље и музику уживо, уз забрану фотографисања и снимања", написао је Пантелејмон, што су објавили поједини портали.

Он наводи да свештеник, црквени одбор и Коло српских сестара већ 20 дана координисано и синхронизовано крију од јавности и српске заједнице у Јужној Африци вијест о овом ужасном догађају.

Пријављено је самоубиство, а полиција спроводи истрагу о овом случају који се догодио у црквеном стану који се налази непосрдно поред свештеничке куће на црквеном имању.

"Покојников отац није дозволио свештенику Исајлу да дође на сахрану његовом сину, оптужујући га за директну или индиректну одговорност за смрт свога сина, потврђујући да је свештеник прије неколико мјесеци ангажовао његовог сина да му буде тјелохранитељ уз извјесну новчану надокнаду", рекао је он.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

27.01.2016 10:29

Шта ће попу телохранитељ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лол

27.01.2016 12:27

И ја е питам јер ту вероватно нису чиста посла !

Name

цеца

27.01.2016 12:43

Бас стаце му ...знаци да није цист и да има због цега се пласи....

Name

За младе

27.01.2016 19:04

а, и оне који нису Срби. Коло српских сестара нема везе с игром. То је српски зенски Царитас, Мерхамет.

ОДГОВОРИТЕ