Misteriozna smrt Srbina u Johanezburgu

Državljanin Srbije N. C. (38) iz Pretorije pronađen je mrtav u Johanezburgu u stanu na crkvenom imanju srpske parohije.

Svijet 27.01.2016 | 11:20
Misteriozna smrt Srbina u Johanezburgu

Ustanovljeno je da je upucan, a još se utvrđuje da li je počinio samoubistvo ili se radi o ubistvu, piše list "Alo."

Prema riječima arhimandrita Pantelejmona (Jovanovića) iz Eparhije raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske u egzilu, N. C. je radio kao tjelohranitelj sveštenika Isajla Markovića, koji mu je i omogućio da živi u stanu na imanju crkve, gdje je i pronađen mrtav 8. januara ove godine.

"Na praznik Sabora Presvete Bogorodice, smrtno je stradao Srbin N. C, a samo pet dana poslije toga i dva dana prije sahrane, na mjestu tragedije, na crkvenom imanju, sveštenik, crkveni odbor i Kolo srpskih sestara organizovali svečanu proslavu Nove godine uz pjesmu, igru, veselje i muziku uživo, uz zabranu fotografisanja i snimanja", napisao je Pantelejmon, što su objavili pojedini portali.

On navodi da sveštenik, crkveni odbor i Kolo srpskih sestara već 20 dana koordinisano i sinhronizovano kriju od javnosti i srpske zajednice u Južnoj Africi vijest o ovom užasnom događaju.

Prijavljeno je samoubistvo, a policija sprovodi istragu o ovom slučaju koji se dogodio u crkvenom stanu koji se nalazi neposrdno pored svešteničke kuće na crkvenom imanju.

"Pokojnikov otac nije dozvolio svešteniku Isajlu da dođe na sahranu njegovom sinu, optužujući ga za direktnu ili indirektnu odgovornost za smrt svoga sina, potvrđujući da je sveštenik prije nekoliko mjeseci angažovao njegovog sina da mu bude tjelohranitelj uz izvjesnu novčanu nadoknadu", rekao je on.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragan

27.01.2016 10:29

Šta će popu telohranitelj?

ODGOVORITE
Name

lol

27.01.2016 12:27

I ja e pitam jer tu verovatno nisu čista posla !

Name

ceca

27.01.2016 12:43

Bas stace mu ...znaci da nije cist i da ima zbog cega se plasi....

Name

Za mlade

27.01.2016 19:04

a, i one koji nisu Srbi. Kolo srpskih sestara nema veze s igrom. To je srpski zenski Caritas, Merhamet.

ODGOVORITE