У "Кадињачи" је зимски распуст занимљивији

Запослени у Основној школи „Кадињача“ осмислили су како да на адекватан и оригиналан начин попуне време у току зимског распуста свој деци предшколског и основно школског узраста на територији Града Лознице, али и њиховим гостима који се затекну у нашем месту.

Србија 27.01.2016 | 10:20
У "Кадињачи" је зимски распуст занимљивији

Схватајући материјални положај многих породица и немогућност организовања путовања и зимовања за многе ученике, слободно време током распуста деца најчешће проводе уз ТВ, рачунаре, мобилне телефоне и на тај начин остају ускраћени у социјализацији, развијању другарства и личне креативности, али и физичке активности која је неопходна за њихов здрав раст и развој.

"Радионице су осмишљене тако да обухвате интересовања што већег броја ученика од оних које занима наука, па ће уз огледе доказати многа дешавања у природи, до спортских дешавања за децу до 12 година и за оне старије од овог узраста", прича професор Нада Остојић, директорка ОШ „Кадињача“.

Понуђене ће бити и уметничке радионице на којима ће се од парира правити одевни предмети, а потом и организовати модна ревија од онога што се уради на овој радионици, као и на оној другој, где ће се од рециклажног материјала правити употребни предмети.

„Лепше је уз музику“ је назив још једне од радионица у којој ће уз песму покушати да утиче на избор музике коју слушају наши млади и укаже на праве вредности. Осим песме првим корацима до плеса бавиће се наставници који ће присутне ученике, или оне који ће то тек бити, научити како се плеше традиционални валцер, али и популарни латино-амерички плес „Ча-ча-ча“.

Надају се да за сваког има по нешто што ће га инспирисати да дође на дружење, а извесно је, како истичу да су,“једина школа у граду, а можда и у Србији, која током зимског распута отвара врата свој деци и даје сигурно пример добре праксе за све педагошке раднике који воле свој посао.“

Активности ће се одвијати сваког радног дана од 1.-12. фебруара 2016. године почев у 12 часова.

У овој школи се, иначе,већ годинама одржавају ђачки квизови, игранке, излети у природу и друге манифестације предвиђене планом и програмом рада.

В.М.

Коментари / 0

Оставите коментар