U "Kadinjači" je zimski raspust zanimljiviji

Zaposleni u Osnovnoj školi „Kadinjača“ osmislili su kako da na adekvatan i originalan način popune vreme u toku zimskog raspusta svoj deci predškolskog i osnovno školskog uzrasta na teritoriji Grada Loznice, ali i njihovim gostima koji se zateknu u našem mestu.

Srbija 27.01.2016 | 10:20
U "Kadinjači" je zimski raspust zanimljiviji

Shvatajući materijalni položaj mnogih porodica i nemogućnost organizovanja putovanja i zimovanja za mnoge učenike, slobodno vreme tokom raspusta deca najčešće provode uz TV, računare, mobilne telefone i na taj način ostaju uskraćeni u socijalizaciji, razvijanju drugarstva i lične kreativnosti, ali i fizičke aktivnosti koja je neophodna za njihov zdrav rast i razvoj.

"Radionice su osmišljene tako da obuhvate interesovanja što većeg broja učenika od onih koje zanima nauka, pa će uz oglede dokazati mnoga dešavanja u prirodi, do sportskih dešavanja za decu do 12 godina i za one starije od ovog uzrasta", priča profesor Nada Ostojić, direktorka OŠ „Kadinjača“.

Ponuđene će biti i umetničke radionice na kojima će se od parira praviti odevni predmeti, a potom i organizovati modna revija od onoga što se uradi na ovoj radionici, kao i na onoj drugoj, gde će se od reciklažnog materijala praviti upotrebni predmeti.

„Lepše je uz muziku“ je naziv još jedne od radionica u kojoj će uz pesmu pokušati da utiče na izbor muzike koju slušaju naši mladi i ukaže na prave vrednosti. Osim pesme prvim koracima do plesa baviće se nastavnici koji će prisutne učenike, ili one koji će to tek biti, naučiti kako se pleše tradicionalni valcer, ali i popularni latino-američki ples „Ča-ča-ča“.

Nadaju se da za svakog ima po nešto što će ga inspirisati da dođe na druženje, a izvesno je, kako ističu da su,“jedina škola u gradu, a možda i u Srbiji, koja tokom zimskog rasputa otvara vrata svoj deci i daje sigurno primer dobre prakse za sve pedagoške radnike koji vole svoj posao.“

Aktivnosti će se odvijati svakog radnog dana od 1.-12. februara 2016. godine počev u 12 časova.

U ovoj školi se, inače,već godinama održavaju đački kvizovi, igranke, izleti u prirodu i druge manifestacije predviđene planom i programom rada.

V.M.

Komentari / 0

Ostavite komentar