Идеални савјети за шминкање осјетљиве коже

Можда целог живота имате осетљиву кожу или сте тек недавно то схватили – било како било, чак и најосетљивија кожа заслужује да изгледа блиставо! Научите како да угодите и негујете своју кожу уз савете једне од најпознатијих шминкерки Аллисон Десприестре.

Мода и љепота 27.01.2016 | 08:48
Идеални савјети за шминкање осјетљиве коже

Какво је Ваше искуство по питању осетљиве коже?

Радим с особама чији посао захтева свакодневно наношење шминке, понекад чак и неколико пута дневно. То може неповољно деловати на кожу и учинити је осетљивом. Стога морам јако пажљиво да бирам производе и узимам у обзир све типове коже особа које шминкам. По чему знате да шминкате особу с осетљивом кожом?

Њихова кожа снажније реагује – на додир, козметичке производе и промене температуре и често добија неједнаке мрље и неправилности које утичу на квалитет коже. Знакови који показују да је реч о осетљивој кожи могу укључивати суве или масне мрље, црвенило, розацеу, плавкасте колутове испод очију или акне.

Док шминкам, увек претпоставим да је реч о осетљивој кожи. То не може да нашкоди, а и на тај начин могу да будем сигурна да кожа неће лоше реаговати. Мислим да је брига о кожи једнако битна као и здрав начин живота – своди се на поштовање властитог тела. Ваша је кожа незамењива, стога је у вашем интересу да је заштитите! Исто тако примећујем да све више особа које шминкам има осетљиву кожу. Начин живота се мења – људи су под стресом и порастао је ниво загађења. Такође, често прекидамо и мењамо ритуале неге коже – стално испробавамо нове производе и пратимо најновије трендове и препоруке пријатељица, а да пре тога не проверимо увек за који је тип коже неки производ намењен, од чега се састоји, да ли је хипоалерген итд.

Осетљиву кожу не сматрам типом коже већ здравственим стањем које може бити трајно. Осетљива кожа може поновно да постане нормална ако се правилно односите према њој. Који приступ примењујете када шминкате модел или глумицу с јако осетљивом кожом?

Прво направим третман за осетљиву кожу. Затим чекам што дуже да се уверим да је кожа све упила (за то време обично сређујем косу) пре него што почнем са наношењем шминке. Волим да користим подлоге које су посебно осмишљене за осетљиву кожу. Користим што мање производа како кожа не би реаговала па шминку наносим у врло танким слојевима. Између наношења сваког појединог производа пажљиво пратим реакцију коже. И наравно, покушавам да будем нежнија него иначе. Који је најбољи савет за осетљиву кожу који сте икада добили?

Никад не излази из куће пре него што направиш заштитни третман и зими без шала. Од кључне је важности заштитити кожу од штетних утицаја из средине (загађење, УВ зраци, прелаз из врућег у хладно, со итд.). Такође, прво што би требало да урадите кад увече дођете кући јесте правилно скинути шминку и направити обнављајући третман тако да вам се кожа преко ноћи обнови. Шта бисте волели да поручите женама с осетљивом кожом?

Брините се о својој кожи. Користите квалитетне производе и реномиране марке. Успоставите редовну рутину и придржавајте је се – пронађите оно што одговара Вашој кожи и не реметите рутину прекидима и изменама.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар