Опасан Зика вирус се појавио у Европи

Једна особа у Данској оболела је од опасног Зика вируса потврдила су тестирања, тврди АФП, а преноси Ројтерс

Свијет 27.01.2016 | 08:34
Опасан Зика вирус се појавио у Европи

Једна особа у Данској оболела је од опасног Зика вируса, који се преноси уједом комарца, али је пронађен и у људској сперми, потврдила су тестирања, тврди АФП, а преноси Ројтерс.

Паника се проширила Европом када је вирус “Зика” откривен код четворо туриста који су путовали из Велике Британије у Јужну Америку, троје Италијана и двоје Шпанаца. Овај вирус утиче на развој новорођеног детета, па се зато узнемиреност појачала и у овим државама, иако су на почетку били забележени случајеви само у Латинској Америци.

 Из здравственог завода Енглеске речено је да вирус преносе само комарци и да се не може пренети са особе на особу. Али, упркос томе што су у Великој Британији забележена четири случаја ове болести, тамошње власти су истакле да нема потребе за ширењем панике.

Лек за ову болест још увек није откривен, упркос томе што је реч о веома агресивном вирусу који спречава бебин мозак да се у потпуности развија, због чега се оне рађају са мањим главама. Забележено је скоро 4.000 случајева широм Латинске Америке од октобра када је пронађен у Бразилу.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

опет

27.01.2016 08:41

ОБМАНА ЗА НАРОД

ОДГОВОРИТЕ