Ђорђевић: Сви знамо ко је фаворит, али...

"Не сме да дође до опуштања", упозорава селектор српских кошаркаша. Председник КСС очекује Чешку или Порторико у финалу.

Кошарка 27.01.2016 | 12:20
Ђорђевић: Сви знамо ко је фаворит, али...

Александар Ђорђевић је задовољан жребом у Женеви, међутим, упозорава да не сме да дође до опуштања иако је Србија апсолутни фаворит у својим квалификацијама за Олимпијске игре у Рију наредног лета.

"Када добијете домаћинство квалификационог турнира, када имате тим таквог квалитета као што је наш, као и континуитет рада, онда није битно ко је са вама у групи, јер је циљ до кога морате да дођете пласман на ОИ", истакао је селектор за сајт КС Србије.

Србија ће од 4. до 10. јула угостити Анголу, Порторико, Јапан, Чешку и Летонију. Са прве две селекције играћемо у групи, а потом ће нам две од наредне три бити ривали у потенцијалном полуфиналу и финалу.

"Када причамо о групи, може да се каже да смо избегли неке јаче ривале и добили, условно речено, лакше противнике из неких шешира, али све то не треба да нас опусти. Сви долазе растерећени у Београд, сви знају, а и ми знамо, да смо фаворити. Сигурно је да ће против нас све екипе пробати да одиграју на највишем могућем нивоу и једино што не смемо да урадимо је да, поред свега у шта верујемо, потценимо тимове који су са нама у групи. Ни Чешку, ни Јапан, ни Анголу, ни Летонију, ни Порторико".

Милош Теодосић је истакао да ће публика бити "ветар у леђа" нашим кошаркашима, а Ђорђевић се такође нада пуним трибинама Комбанк Арене.

"Пуна дворана, велико навијање, велико срце, оптерећење које морамо да носимо, а са којим ћемо сигурно знати да се изборимо, не треба да нас спутају, већ све то треба да буде ветар у леђа који ће нам помоћи да дођемо до циља, до пласмана на Олимпијске игре", јасан је Ђорђевић.

Поводом жреба огласио се и председник КСС, Драган Ђилас, који очекује Чешку или Порторико у финалу.

"Верујем да је Србија најбоља екипа међу свих 18 тимова у квалификацијама и да није било толико важно ко ће нам бити противник. Ипак, све земље учеснице су озбиљни тимови и никога не смемо унапред да отпишемо. Реално је да се у финалу састанемо са Чешком или Порториком и да будемо једна од пет или шест земаља које ће на Олимпијским играма у Рију имати и мушку и женску екипу. У сваком случају, чека нас велики кошаркашки празник у Београду од 4. до 9. јула", задовољан је Ђилас.

Потпредседник за такмичења КСС и в.д. генералног секретара КСС, Дејан Томашевић, присуствовао је жребу у Женеви. По одређивању група рекао је да са нада да ће повреде заобићи наше кошаркаше и најавио да ће се Савез потрудити да им обезбеди најбоље услове за припреме.

"Ситуација нам је донекле била олакшана, јер нисмо могли да се нађемо у групи са Франсуком, Италијом и Грчком, што је отварало велике шансе за добар жреб. Шта рећи, свесни смо наше снаге, играмо код куће, у Београду, најквалитетнији смо и све зависи само од нас", додао је Томашевић.

Истакао је потпредседник и једну занимљивост из Женеве.

"Посебно ме радује што су у Женеви малтене све екипе тражиле да играју припремне мечеве са нама, јер је и то потврда квалитета наше репрезентације, а за то су најзаслужнији селектор Ђорђевић и играчи. Осећао сам се веома поносно због тога".

На крају се захвалио онима који су допринели да Србија добије домаћинство турнира.

"Желим и да још једном изразим велику захвалност нашим људима у ФИБА Зорану Радовићу и Предрагу Богосављеву, који су јако утицали да нам ФИБА да организацију турнира. Нормално, велико хвала и господину Патрику Бауману, који их је послушао и предложио да Београд буде домаћин. Уживао сам у Комбанк арени на Европском првенству у ватерполу, надам се да ће на квалификационом турниру за ОИ бити још боља атмосфера јер наши играчи то заслужују", прижељкује Томашевић.

Коментари / 0

Оставите коментар