Đorđević: Svi znamo ko je favorit, ali...

"Ne sme da dođe do opuštanja", upozorava selektor srpskih košarkaša. Predsednik KSS očekuje Češku ili Portoriko u finalu.

Košarka 27.01.2016 | 12:20
Đorđević: Svi znamo ko je favorit, ali...

Aleksandar Đorđević je zadovoljan žrebom u Ženevi, međutim, upozorava da ne sme da dođe do opuštanja iako je Srbija apsolutni favorit u svojim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju narednog leta.

"Kada dobijete domaćinstvo kvalifikacionog turnira, kada imate tim takvog kvaliteta kao što je naš, kao i kontinuitet rada, onda nije bitno ko je sa vama u grupi, jer je cilj do koga morate da dođete plasman na OI", istakao je selektor za sajt KS Srbije.

Srbija će od 4. do 10. jula ugostiti Angolu, Portoriko, Japan, Češku i Letoniju. Sa prve dve selekcije igraćemo u grupi, a potom će nam dve od naredne tri biti rivali u potencijalnom polufinalu i finalu.

"Kada pričamo o grupi, može da se kaže da smo izbegli neke jače rivale i dobili, uslovno rečeno, lakše protivnike iz nekih šešira, ali sve to ne treba da nas opusti. Svi dolaze rasterećeni u Beograd, svi znaju, a i mi znamo, da smo favoriti. Sigurno je da će protiv nas sve ekipe probati da odigraju na najvišem mogućem nivou i jedino što ne smemo da uradimo je da, pored svega u šta verujemo, potcenimo timove koji su sa nama u grupi. Ni Češku, ni Japan, ni Angolu, ni Letoniju, ni Portoriko".

Miloš Teodosić je istakao da će publika biti "vetar u leđa" našim košarkašima, a Đorđević se takođe nada punim tribinama Kombank Arene.

"Puna dvorana, veliko navijanje, veliko srce, opterećenje koje moramo da nosimo, a sa kojim ćemo sigurno znati da se izborimo, ne treba da nas sputaju, već sve to treba da bude vetar u leđa koji će nam pomoći da dođemo do cilja, do plasmana na Olimpijske igre", jasan je Đorđević.

Povodom žreba oglasio se i predsednik KSS, Dragan Đilas, koji očekuje Češku ili Portoriko u finalu.

"Verujem da je Srbija najbolja ekipa među svih 18 timova u kvalifikacijama i da nije bilo toliko važno ko će nam biti protivnik. Ipak, sve zemlje učesnice su ozbiljni timovi i nikoga ne smemo unapred da otpišemo. Realno je da se u finalu sastanemo sa Češkom ili Portorikom i da budemo jedna od pet ili šest zemalja koje će na Olimpijskim igrama u Riju imati i mušku i žensku ekipu. U svakom slučaju, čeka nas veliki košarkaški praznik u Beogradu od 4. do 9. jula", zadovoljan je Đilas.

Potpredsednik za takmičenja KSS i v.d. generalnog sekretara KSS, Dejan Tomašević, prisustvovao je žrebu u Ženevi. Po određivanju grupa rekao je da sa nada da će povrede zaobići naše košarkaše i najavio da će se Savez potruditi da im obezbedi najbolje uslove za pripreme.

"Situacija nam je donekle bila olakšana, jer nismo mogli da se nađemo u grupi sa Fransukom, Italijom i Grčkom, što je otvaralo velike šanse za dobar žreb. Šta reći, svesni smo naše snage, igramo kod kuće, u Beogradu, najkvalitetniji smo i sve zavisi samo od nas", dodao je Tomašević.

Istakao je potpredsednik i jednu zanimljivost iz Ženeve.

"Posebno me raduje što su u Ženevi maltene sve ekipe tražile da igraju pripremne mečeve sa nama, jer je i to potvrda kvaliteta naše reprezentacije, a za to su najzaslužniji selektor Đorđević i igrači. Osećao sam se veoma ponosno zbog toga".

Na kraju se zahvalio onima koji su doprineli da Srbija dobije domaćinstvo turnira.

"Želim i da još jednom izrazim veliku zahvalnost našim ljudima u FIBA Zoranu Radoviću i Predragu Bogosavljevu, koji su jako uticali da nam FIBA da organizaciju turnira. Normalno, veliko hvala i gospodinu Patriku Baumanu, koji ih je poslušao i predložio da Beograd bude domaćin. Uživao sam u Kombank areni na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, nadam se da će na kvalifikacionom turniru za OI biti još bolja atmosfera jer naši igrači to zaslužuju", priželjkuje Tomašević.

Komentari / 0

Ostavite komentar