Бекер каже: Сампрас би добио Новака једино на трави!

Борис Бекер, тренер Новака Ђоковића, рекао је да би легендарни Пит Сампрас био фаворит против његовог пулена једино на трави.

Тенис 27.01.2016 | 14:20
Бекер каже: Сампрас би добио Новака једино на трави!

Бекер је истакао да би Ђоковић готово извесно добио Американца на шљаци и бетону, али да је са травом ситуација мало другачија.

Сампрас је током каријере освојио Вимблдон чак седам пута и заједно са Роџером Федерером држи рекорд са највише пехара у Опен ери на једином Грен слему који се игра на трави.

„Тешко је рећи јер све то зависи од подлоге. Очигледно је да би га Новак победио на шљаци. Вероватно би га савладао и на тврдим подлогама, али на трави... Мислим да је Пит и даље најтежи играч на тој подлози и он би имао предност. У прошлости су недеље пролазиле, а он није губио свој сервис“, рекао је Бекер.

У међувремену, Немац ће бити заузет у Мелбурну јер је Ђоковић обезбедио ново полуфинале у којем га очекује велики ривал Роџер Федерер.

Биће то 45. дуел једних од најбољих играча у историји тениса (петак 09.30), а Ђоковић ће поново, после тријумфа у финалу Завршног Мастера у Лондону на крају прошле сезоне, имати прилику да стигне до предности у окршајима са Федерером – 22:22.

Федерер се пласирао у 12. полуфинале првог Грен слема у години, уписавши 80. победу и верује да може до свог 18. трофеја на највећим такмичењима.

Коментари / 0

Оставите коментар