Beker kaže: Sampras bi dobio Novaka jedino na travi!

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, rekao je da bi legendarni Pit Sampras bio favorit protiv njegovog pulena jedino na travi.

Tenis 27.01.2016 | 14:20
Beker kaže: Sampras bi dobio Novaka jedino na travi!

Beker je istakao da bi Đoković gotovo izvesno dobio Amerikanca na šljaci i betonu, ali da je sa travom situacija malo drugačija.

Sampras je tokom karijere osvojio Vimbldon čak sedam puta i zajedno sa Rodžerom Federerom drži rekord sa najviše pehara u Open eri na jedinom Gren slemu koji se igra na travi.

„Teško je reći jer sve to zavisi od podloge. Očigledno je da bi ga Novak pobedio na šljaci. Verovatno bi ga savladao i na tvrdim podlogama, ali na travi... Mislim da je Pit i dalje najteži igrač na toj podlozi i on bi imao prednost. U prošlosti su nedelje prolazile, a on nije gubio svoj servis“, rekao je Beker.

U međuvremenu, Nemac će biti zauzet u Melburnu jer je Đoković obezbedio novo polufinale u kojem ga očekuje veliki rival Rodžer Federer.

Biće to 45. duel jednih od najboljih igrača u istoriji tenisa (petak 09.30), a Đoković će ponovo, posle trijumfa u finalu Završnog Mastera u Londonu na kraju prošle sezone, imati priliku da stigne do prednosti u okršajima sa Federerom – 22:22.

Federer se plasirao u 12. polufinale prvog Gren slema u godini, upisavši 80. pobedu i veruje da može do svog 18. trofeja na najvećim takmičenjima.

Komentari / 0

Ostavite komentar