Нађ се ''отворио'': Пријетили бомбама, продавали за веш машине!!!

Бивши директор Партизана Алберт Нађ "отворио је душу" јавности о разним спекулацијама у вези са трансферима најталентованијих фудбалера српског шампиона.

Фудбал 27.01.2016 | 23:20
Нађ се ''отворио'': Пријетили бомбама, продавали за веш машине!!!

Матија Настасић, Александар Митровић, Лазар Марковић били су актери напорних оперских сапуница, у којој се сада налази Андрија Живковић.

Сви имају исту позадину, сумњиве менаџере и трансакције, контроверзне уговоре, претње, уцене и често недовољно година да гласају док броје милионе евра.

Тренутно је у центру пажње Живковић, којем на лето истиче уговор, па би Партизан могао да то скупо плати, а не наплати. Међутим, и ту круже разне приче менаџерима, наопаком оцу и сличним стварима.Пре уговора о коме се нашироко прича, ваља знати да је дискутабилан,
"Пре уговора о коме се нашироко прича, ваља знати да је дискутабилан, чак погубан, онај који је Андрија Живковић потписао кад је завршио стипендијски стаж и постао професионалац. Добио је услове какве нису имали ни поједини првотимци. Између осталог, плату од 96.000 евра на годишњем нивоу, са 17 година", рекао је Нађ.

Један од конкретних примера је Матија Настасић, који није ни наступио за први тим и продат је Фиорентини.

"Дечко нам је отишао а да није обукао црно-бели дрес, и то за - веш-машину! Ово је анегдота, али је тако. У његовом селу, близу Ваљева, цркла је веш-машина. А онда је Настастићима пришао менаџер, знате који, купио веш-машину. И још штошта. Тако су остварили контакт. Кад је дошло време да се прода, опет су претили: Пуштајте га или ми пуштамо меницу", објашњава бивши везиста црно-белих.

Партизан је сјајан рад са талентима наплатио продајом Лазара Марковића, али ни ту није све било "чисто", пре свега због његовог брата Филипа.

"Пословно посматрано, Маркецова продаја је одличан посао клуба. Добили смо 7.000.000 евра и играча на још годину дана. Мене више занима случај његовог брата Филипа, најпре је потписао професионални уговор са Партизаном, па га раскинуо, да би био уступљен Телеоптику, а онда га одједном видим како диже шал Бенфике. А ја постављам питање: ко се у Телеоптику, и због чега, одрекао новца који клубу следује на име тренинг-компензације?", рекао је Нађ.

Највећи проблем Партизан је имао са Александром Митровићем, а у овој причи су се помињале и бомбе.

"Да није било Вука Рашовића, не би било ни Митрове каријере. Он га је нашао у генерацији 1994, иако су поједини тренери хтели да га "шкартирају". Нисам био за то да оде после само једне сезоне, јер нам је био главни играч. Не због финансија, него чисто спортски, пошто су ми рекли: "Правимо тим да покушамо да уђемо у Лигу шампиона". Та ујдурма је трајала цело лето. Јестровићу кажем: "Не пуштам га", а он ми помиње да му је председник рекао да види са мном. На следећи састанак дошао је са једним својим сарадником и Александровим оцем, Ивицом Митровићем. Онда је Митровић претио да ће да баци бомбу на стадион Партизана. После тих речи избацио сам га из канцеларије. Неколико дана касније упали су неки момци што се мрште. Један од њих се позива на политичаре. А кад сам, пред њим, окренуо истог тог на кога се позвао, овај га је извређао на сав глас. Још ми каже: "Знаш, Ади, бићемо сви добри". Вероватно је хтео да ме "закити". Никад на то нисам пристао", каже бивши директор клуба.

На крају, Митровић је постао најскупље појачање у историји белгијског Андерлехта.

"Драган Ђурић и Дарко Грубор су све завршили. Први се договорио са Ненадом Јестровићем, а други то потписао. Тако је Аца у петак отишао у Брисел на лекарске прегледе, у суботу се вратио у Београд, а колико је био одсутан, показује детаљ да је у недељу на утакмици са Радничким у Нишу заборавио дрес. И шта ће ми тако одсутан играч? Нека иде", истакао је некадашњи репрезентативац.

Због разних заврзлама Нађ је неколико пута ишао и на информативни разговор у полицију.

"Звали су ме на саслушање неколико пута. Први пут због трансфера Лазара Марковића. Шта сам им рекао, не могу да причам, али да се неке књиге и папири и даље чешљају то је вероватно. Други пут сам био после дешавања у канцеларији Дарка Грубора, генерални секретар ме позвао, да би после минут упали неки навијачи, које ни пре ни после тога нисам видео. Претили су ми. Немам коме да се правдам, јер ништа нисам крив. Ово је последњи пут да јавно причам о Партизану. Пред последње изборе у Партизану звао ме је генерални секретар Владе Србије Новак Недић да будем опет спортски директор, али једноставно са појединцима нисам могао", закључио је Нађ.

Коментари / 0

Оставите коментар