Nađ se ''otvorio'': Prijetili bombama, prodavali za veš mašine!!!

Bivši direktor Partizana Albert Nađ "otvorio je dušu" javnosti o raznim spekulacijama u vezi sa transferima najtalentovanijih fudbalera srpskog šampiona.

Fudbal 27.01.2016 | 23:20
Nađ se ''otvorio'': Prijetili bombama, prodavali za veš mašine!!!

Matija Nastasić, Aleksandar Mitrović, Lazar Marković bili su akteri napornih operskih sapunica, u kojoj se sada nalazi Andrija Živković.

Svi imaju istu pozadinu, sumnjive menadžere i transakcije, kontroverzne ugovore, pretnje, ucene i često nedovoljno godina da glasaju dok broje milione evra.

Trenutno je u centru pažnje Živković, kojem na leto ističe ugovor, pa bi Partizan mogao da to skupo plati, a ne naplati. Međutim, i tu kruže razne priče menadžerima, naopakom ocu i sličnim stvarima.Pre ugovora o kome se naširoko priča, valja znati da je diskutabilan,
"Pre ugovora o kome se naširoko priča, valja znati da je diskutabilan, čak poguban, onaj koji je Andrija Živković potpisao kad je završio stipendijski staž i postao profesionalac. Dobio je uslove kakve nisu imali ni pojedini prvotimci. Između ostalog, platu od 96.000 evra na godišnjem nivou, sa 17 godina", rekao je Nađ.

Jedan od konkretnih primera je Matija Nastasić, koji nije ni nastupio za prvi tim i prodat je Fiorentini.

"Dečko nam je otišao a da nije obukao crno-beli dres, i to za - veš-mašinu! Ovo je anegdota, ali je tako. U njegovom selu, blizu Valjeva, crkla je veš-mašina. A onda je Nastastićima prišao menadžer, znate koji, kupio veš-mašinu. I još štošta. Tako su ostvarili kontakt. Kad je došlo vreme da se proda, opet su pretili: Puštajte ga ili mi puštamo menicu", objašnjava bivši vezista crno-belih.

Partizan je sjajan rad sa talentima naplatio prodajom Lazara Markovića, ali ni tu nije sve bilo "čisto", pre svega zbog njegovog brata Filipa.

"Poslovno posmatrano, Markecova prodaja je odličan posao kluba. Dobili smo 7.000.000 evra i igrača na još godinu dana. Mene više zanima slučaj njegovog brata Filipa, najpre je potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom, pa ga raskinuo, da bi bio ustupljen Teleoptiku, a onda ga odjednom vidim kako diže šal Benfike. A ja postavljam pitanje: ko se u Teleoptiku, i zbog čega, odrekao novca koji klubu sleduje na ime trening-kompenzacije?", rekao je Nađ.

Najveći problem Partizan je imao sa Aleksandrom Mitrovićem, a u ovoj priči su se pominjale i bombe.

"Da nije bilo Vuka Rašovića, ne bi bilo ni Mitrove karijere. On ga je našao u generaciji 1994, iako su pojedini treneri hteli da ga "škartiraju". Nisam bio za to da ode posle samo jedne sezone, jer nam je bio glavni igrač. Ne zbog finansija, nego čisto sportski, pošto su mi rekli: "Pravimo tim da pokušamo da uđemo u Ligu šampiona". Ta ujdurma je trajala celo leto. Jestroviću kažem: "Ne puštam ga", a on mi pominje da mu je predsednik rekao da vidi sa mnom. Na sledeći sastanak došao je sa jednim svojim saradnikom i Aleksandrovim ocem, Ivicom Mitrovićem. Onda je Mitrović pretio da će da baci bombu na stadion Partizana. Posle tih reči izbacio sam ga iz kancelarije. Nekoliko dana kasnije upali su neki momci što se mršte. Jedan od njih se poziva na političare. A kad sam, pred njim, okrenuo istog tog na koga se pozvao, ovaj ga je izvređao na sav glas. Još mi kaže: "Znaš, Adi, bićemo svi dobri". Verovatno je hteo da me "zakiti". Nikad na to nisam pristao", kaže bivši direktor kluba.

Na kraju, Mitrović je postao najskuplje pojačanje u istoriji belgijskog Anderlehta.

"Dragan Đurić i Darko Grubor su sve završili. Prvi se dogovorio sa Nenadom Jestrovićem, a drugi to potpisao. Tako je Aca u petak otišao u Brisel na lekarske preglede, u subotu se vratio u Beograd, a koliko je bio odsutan, pokazuje detalj da je u nedelju na utakmici sa Radničkim u Nišu zaboravio dres. I šta će mi tako odsutan igrač? Neka ide", istakao je nekadašnji reprezentativac.

Zbog raznih zavrzlama Nađ je nekoliko puta išao i na informativni razgovor u policiju.

"Zvali su me na saslušanje nekoliko puta. Prvi put zbog transfera Lazara Markovića. Šta sam im rekao, ne mogu da pričam, ali da se neke knjige i papiri i dalje češljaju to je verovatno. Drugi put sam bio posle dešavanja u kancelariji Darka Grubora, generalni sekretar me pozvao, da bi posle minut upali neki navijači, koje ni pre ni posle toga nisam video. Pretili su mi. Nemam kome da se pravdam, jer ništa nisam kriv. Ovo je poslednji put da javno pričam o Partizanu. Pred poslednje izbore u Partizanu zvao me je generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić da budem opet sportski direktor, ali jednostavno sa pojedincima nisam mogao", zaključio je Nađ.

Komentari / 0

Ostavite komentar