Бијељина: "Окренути се предању Светог Саве"

У бесједи на Светосавској академији у Бијељини ђакон Бојан Чечар позвао је Србе да се окрену предању Светог Саве - да чувају праву вјеру и да се недвосмислено држе закона Божијег.

Република Српска 26.01.2016 | 20:45
Бијељина: "Окренути се предању Светог Саве"

Чечар је рекао да "Законоправила" Светог Саве, његова дјела и његове спасоносне, животворне мисли треба да се изучавају у српским школама и да их цитирају српски лидери, умјесто што се Србима нуде ЕУ интеграције као нови симбол вјере.

"Ми личимо на човјека који проси на улици, а не зна да у соби има ковчег са благом, зато Србе и могу да вуку за нос као мутавце и да нам продају маглу, а не би то могли да се држимо Светог Саве и његових законоправила", поручио је Чечар.

У светосавској бесједи он је оцијенио да су многи Срби поклекли и да служе лажним новим идолима, утопијама и заблудама, умјесто да слиједе пут Светог Саве -препородитеља.

"Заборавили смо Бога и Светога Саву и окренули се ка ЕУ и Америци, стари и млади желе да оду за европским и америчким сном, а они који нису отишли живе у хедонизму као да су већ тамо - кафане и кладионице нам пуне, а цркве нам празне и душе су наше празне", рекао је ђакон Чечар.

Он је позвао Србе да, умјесто боравка на друштвеним мрежама и бављења тривијалним темама, нађу времена за одлазак у цркву и молитву Богу и светосавско, истинско живљење духа Божијег.

Светосавска академија у Бијељини одржана је вечерас у градском Центру за културу у организацији Светосавске омладинске заједнице /СОЗ/ Епархије зворничко-тузланске.

Поздравно слово у име Његовог преосвештенства владике зворничко-тузланског Хризостома одржао је бијељински архијерејски намјесник протојереј ставрофор Љубо Богдановић, који је благословио скуп.

Он је позвао Србе да учитеља и просвјетитеља рода свога Светог Саву славе у сваком српском дому, уједињени, духовно и национално ојачани.

Програм Светосавске академије отворен је Светосавском химном у извођењу великог и малог хора "Свети Ђорђе" из Бијељине.

На Светосавској академији наступили су Фолклорни ансамбл "Абрашевићи" из Шапца и Културно-умјетничко друштво "Рудар" из Угљевика, Хор свештеника Епархије зворничко-тузланске и подмладак градског одбора "Просвјете".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило М.

26.01.2016 19:55

Свети Саво ти помози, ПОЧУЈ ГЛАСЈЕ свога Рода СРБскога Народа!

ОДГОВОРИТЕ