Bijeljina: "Okrenuti se predanju Svetog Save"

U besjedi na Svetosavskoj akademiji u Bijeljini đakon Bojan Čečar pozvao je Srbe da se okrenu predanju Svetog Save - da čuvaju pravu vjeru i da se nedvosmisleno drže zakona Božijeg.

Republika Srpska 26.01.2016 | 20:45
Bijeljina: "Okrenuti se predanju Svetog Save"

Čečar je rekao da "Zakonopravila" Svetog Save, njegova djela i njegove spasonosne, životvorne misli treba da se izučavaju u srpskim školama i da ih citiraju srpski lideri, umjesto što se Srbima nude EU integracije kao novi simbol vjere.

"Mi ličimo na čovjeka koji prosi na ulici, a ne zna da u sobi ima kovčeg sa blagom, zato Srbe i mogu da vuku za nos kao mutavce i da nam prodaju maglu, a ne bi to mogli da se držimo Svetog Save i njegovih zakonopravila", poručio je Čečar.

U svetosavskoj besjedi on je ocijenio da su mnogi Srbi poklekli i da služe lažnim novim idolima, utopijama i zabludama, umjesto da slijede put Svetog Save -preporoditelja.

"Zaboravili smo Boga i Svetoga Savu i okrenuli se ka EU i Americi, stari i mladi žele da odu za evropskim i američkim snom, a oni koji nisu otišli žive u hedonizmu kao da su već tamo - kafane i kladionice nam pune, a crkve nam prazne i duše su naše prazne", rekao je đakon Čečar.

On je pozvao Srbe da, umjesto boravka na društvenim mrežama i bavljenja trivijalnim temama, nađu vremena za odlazak u crkvu i molitvu Bogu i svetosavsko, istinsko življenje duha Božijeg.

Svetosavska akademija u Bijeljini održana je večeras u gradskom Centru za kulturu u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice /SOZ/ Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Pozdravno slovo u ime Njegovog preosveštenstva vladike zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma održao je bijeljinski arhijerejski namjesnik protojerej stavrofor Ljubo Bogdanović, koji je blagoslovio skup.

On je pozvao Srbe da učitelja i prosvjetitelja roda svoga Svetog Savu slave u svakom srpskom domu, ujedinjeni, duhovno i nacionalno ojačani.

Program Svetosavske akademije otvoren je Svetosavskom himnom u izvođenju velikog i malog hora "Sveti Đorđe" iz Bijeljine.

Na Svetosavskoj akademiji nastupili su Folklorni ansambl "Abraševići" iz Šapca i Kulturno-umjetničko društvo "Rudar" iz Ugljevika, Hor sveštenika Eparhije zvorničko-tuzlanske i podmladak gradskog odbora "Prosvjete".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило М.

26.01.2016 19:55

Свети Саво ти помози, ПОЧУЈ ГЛАСЈЕ свога Рода СРБскога Народа!

ODGOVORITE