Видео - Вилсон: Не смијемо сад да станемо!

Други плејмејкер Партизана дао је допринос победи у "вечитом" дербију превасходно кошевима, али и агресивном одбраном.

Кошарка 27.01.2016 | 09:00
Видео - Вилсон: Не смијемо сад да станемо!

Кевин Џонс дошао је први и одавно је носилац Партизанове игре. Дарел Вилијамс однедавно је међу црно-белима и још тражи своје место у новом тиму, док је Џамар Вилсон (31) негде између двојице земљака - по стажу, улози и учинку.

Александар Џикић му је смањио улогу у односу на период када је тренер био Петар Божић, тако да Вилсон више није примарни организатор игре, али омалени Американац са финским пасошем показао је и у дуелу са Црвеном звездом (86:81) какву штету може да нанесе противнику.

Са 15 поена, уз 60 одсто шута из игре, био је у квартету најзаслужнијих за тријумф, заједно са Џонсом, Едом Мурићем и Александром Цветковићем.

"Шут је нешто на чему радим. Тренер ми верује, ја верујем у себе, као и моји саиграчи. Само сам преузео одговорност када сам осетио да је екипи потребан мој учинак", рекао је Вилсон новинарима.

Дебитант у "вечитим" дербијима додао је да је "Звезда сјајан тим" и да је поносан што су црно-бели чврстом игром материјализовали мале шансе за победу, које су им даване пре меча.

"Психолошки јако велика победа за нас. Звезда је веома квалитетна, а ми дуго нисмо имали добре резултате, али мислим да сада играмо боље као тим, да више верујемо једни другима на терену и верујем да ће временом све то ићи ка још бољем".

Партизан је поправио скор на 9-12, што је тренутно довољно за деобу петог места. Плеј-оф је и математички "немогућа мисија", тако да једини циљ остаје борба за опстанак и онда што бољи коначан пласман (нико тренутно не зна како ће се остваривати излаз на европску сцену).

"Ова победа би свакако могла да буде прекретница за нас, али морамо да наставимо да радимо. Не смемо да станемо и будемо задовољни што смо победили актуелног првака. Надам се да ћемо напредовати".

Црно-белима већ у суботу следи нови тежак меч, против Будућности (19-2) у Подгорици. Лидер је управо од Партизана доживео један од два пораза у АБА лиги, када Вилсон још није био ту.

"Још један јако добар тим, против којег ћемо морати да уложимо велики напор, поготово на њиховом терену. Али, радујем се изазову и очекујем да то буде добра утакмица", завршио је Џамар Вилсон.

Коментари / 0

Оставите коментар