Video - Vilson: Ne smijemo sad da stanemo!

Drugi plejmejker Partizana dao je doprinos pobedi u "večitom" derbiju prevashodno koševima, ali i agresivnom odbranom.

Košarka 27.01.2016 | 09:00
Video - Vilson: Ne smijemo sad da stanemo!

Kevin Džons došao je prvi i odavno je nosilac Partizanove igre. Darel Vilijams odnedavno je među crno-belima i još traži svoje mesto u novom timu, dok je Džamar Vilson (31) negde između dvojice zemljaka - po stažu, ulozi i učinku.

Aleksandar Džikić mu je smanjio ulogu u odnosu na period kada je trener bio Petar Božić, tako da Vilson više nije primarni organizator igre, ali omaleni Amerikanac sa finskim pasošem pokazao je i u duelu sa Crvenom zvezdom (86:81) kakvu štetu može da nanese protivniku.

Sa 15 poena, uz 60 odsto šuta iz igre, bio je u kvartetu najzaslužnijih za trijumf, zajedno sa Džonsom, Edom Murićem i Aleksandrom Cvetkovićem.

"Šut je nešto na čemu radim. Trener mi veruje, ja verujem u sebe, kao i moji saigrači. Samo sam preuzeo odgovornost kada sam osetio da je ekipi potreban moj učinak", rekao je Vilson novinarima.

Debitant u "večitim" derbijima dodao je da je "Zvezda sjajan tim" i da je ponosan što su crno-beli čvrstom igrom materijalizovali male šanse za pobedu, koje su im davane pre meča.

"Psihološki jako velika pobeda za nas. Zvezda je veoma kvalitetna, a mi dugo nismo imali dobre rezultate, ali mislim da sada igramo bolje kao tim, da više verujemo jedni drugima na terenu i verujem da će vremenom sve to ići ka još boljem".

Partizan je popravio skor na 9-12, što je trenutno dovoljno za deobu petog mesta. Plej-of je i matematički "nemoguća misija", tako da jedini cilj ostaje borba za opstanak i onda što bolji konačan plasman (niko trenutno ne zna kako će se ostvarivati izlaz na evropsku scenu).

"Ova pobeda bi svakako mogla da bude prekretnica za nas, ali moramo da nastavimo da radimo. Ne smemo da stanemo i budemo zadovoljni što smo pobedili aktuelnog prvaka. Nadam se da ćemo napredovati".

Crno-belima već u subotu sledi novi težak meč, protiv Budućnosti (19-2) u Podgorici. Lider je upravo od Partizana doživeo jedan od dva poraza u ABA ligi, kada Vilson još nije bio tu.

"Još jedan jako dobar tim, protiv kojeg ćemo morati da uložimo veliki napor, pogotovo na njihovom terenu. Ali, radujem se izazovu i očekujem da to bude dobra utakmica", završio je Džamar Vilson.

Komentari / 0

Ostavite komentar