Нишикори: Нисам успио да намучим Новака!

Јапански тенисер Кеи Нишикори констатовао је да није успео да намучи Новака Ђоковића у њиховом четвртфиналном дуелу на Аустралијан Опену.

Тенис 26.01.2016 | 20:15
Нишикори: Нисам успио да намучим Новака!

Први рекет света је максималним резултатом савладао Јапанца и пласирао се у полуфинале где ће се састати са Роџером Федерером.

“Имао сам некакав добар старт, али када сам изгубио први гем на свој сервис све се променило. Он је почео много боље да игра, ја сам изгубио самопоуздање и кренуо да промашујем. Изгубио сам веома битан гем, то је проузроковало многе ствари“, истакао је Нишикори.

Кључан моменат дуела догодио се у шестом гему првог сета када је Новак искористио четврту брејк лопту, повео са 4:2 и потом рутински решио први сет у своју корист.

“Свакако, Новак је играо на веома добром нивоу, имао сам ја неке шансе у трећем сету, али нисам успео да одржим ниво игре. Разочаран сам својом партијом, али је и Новак играо сјајно“, рекао је Нишикори.

У последњем сету је Нишикори више ризиковао, заређала су се четири гема где су тенисери одузимали сервис један другом.

“Ђоковић ми је одмах враћао брејкове, мислим да сам мало журио, промашивао сам ударце које обично не промашујем. Не знам да ли је Новак данас играо најбоље што може, могуће... Мислим да је данас више била моја игра, али сам много промашивао, лако сам губио гемове, нисам успео да га намучим“, додао је Нишикори.

Коментари / 0

Оставите коментар