Nišikori: Nisam uspio da namučim Novaka!

Japanski teniser Kei Nišikori konstatovao je da nije uspeo da namuči Novaka Đokovića u njihovom četvrtfinalnom duelu na Australijan Openu.

Tenis 26.01.2016 | 20:15
Nišikori: Nisam uspio da namučim Novaka!

Prvi reket sveta je maksimalnim rezultatom savladao Japanca i plasirao se u polufinale gde će se sastati sa Rodžerom Federerom.

“Imao sam nekakav dobar start, ali kada sam izgubio prvi gem na svoj servis sve se promenilo. On je počeo mnogo bolje da igra, ja sam izgubio samopouzdanje i krenuo da promašujem. Izgubio sam veoma bitan gem, to je prouzrokovalo mnoge stvari“, istakao je Nišikori.

Ključan momenat duela dogodio se u šestom gemu prvog seta kada je Novak iskoristio četvrtu brejk loptu, poveo sa 4:2 i potom rutinski rešio prvi set u svoju korist.

“Svakako, Novak je igrao na veoma dobrom nivou, imao sam ja neke šanse u trećem setu, ali nisam uspeo da održim nivo igre. Razočaran sam svojom partijom, ali je i Novak igrao sjajno“, rekao je Nišikori.

U poslednjem setu je Nišikori više rizikovao, zaređala su se četiri gema gde su teniseri oduzimali servis jedan drugom.

“Đoković mi je odmah vraćao brejkove, mislim da sam malo žurio, promašivao sam udarce koje obično ne promašujem. Ne znam da li je Novak danas igrao najbolje što može, moguće... Mislim da je danas više bila moja igra, ali sam mnogo promašivao, lako sam gubio gemove, nisam uspeo da ga namučim“, dodao je Nišikori.

Komentari / 0

Ostavite komentar