Радончић данас није саслушан у Тужилаштву

Након што је предат Тужилаштву БиХ након криминалистичке обраде у просторијама СИПЕ, Фахрудин Радончић није саслушан у Тужилаштву БиХ због "додавања низа чињеница и новог кривичног дјела", потврдила је за Н1 адвокат Васвија Видовић.

Босна и Херцеговина 26.01.2016 | 18:50
Радончић данас није саслушан у Тужилаштву

"Господин Радончић је данас саслушан у присуству свог адвоката, Драгана Барбарића и дао је изјаву у односу на основ сумње који му је предочен у СИПИ. Службеници СИПЕ су коректно унијели изјаву у записник, а након тога је услиједио позив од тужиоца Боже Михајловића на који смо се колега и ја одазвали. Били смо изненађени када нас је обавијестио да то што су урадили службеници СИПЕ није то што он мисли да треба да буде; да се то њему што је урађено не уклапа у његову концпецију. Тражио је да се Фахрудин Радончић поново изјашњава", казала је Видовић за Н1 и додала:

"Од момента док смо ми дошли од СИПЕ до Тужилаштва БиХ дошло је до промјене, додавањем низа чињеница и додавањем једног кривичног дјела. Ми смо схватили да иза истраге стоји неко коме се учинило да није довољна количина криминалних навода и да је неко пожелио да се господину Радончићу дода још оптужби. Ми нисмо хтјели да учествујемо у таквим радњама, тим прије што смо уочили да нема чињеничног описа нити у налогу за хапшење нити у наредби за претрес стана и простора".

Видовић је истакла да нити она, нити њен колега Барбарић "неће учествовати у оваквим поступцима Тужилаштва БиХ".

"Нити колега Барбарић нити ја нисмо спремни да учествујемо у оваквим поступцима Тужилаштва и напустили смо саслушање. Жао нам је господина Радончића, али је ситуација таква да ми не смијемо учествовати у тако незаконитим поступцима. Ја радим овај посао годинама и први пут сам ово доживјела; да се за сат времена додају чињенични и правни основи и да човјек не зна због чега је лишен слободе".

На питање који је наредни поступак у цијелом процесу, Видовић је казала да ће се морати размотрити ситуација и испланирати наредни кораци.

"Нисмо потписали записник. Колега Барбарић и ја ћемо размотрити ситуацију шта даље. Ово је ситуација у којој се није могуће бранити. Имајте у виду чињеницу да ово није једина незаконитост. Од почетка овај поступак прати једна симбиоза институција са Судом БиХ. Предсједница Суда БиХ све вријеме учествује у договорима са институцијама гоњења укључујући СИПУ. Појављују се информације о састанцима, дају се заједничка саопштења што је незамисливо у било ком правном систему. Води се један крајње незаконит и неуставан поступак у коме државни органи не стоје на властитим позицијама, него учествују у некаквим договорима".

Такође, Видовић је истакла да због свих неправилности које су уочене у цијелом поступку Радончић није саслушан у Тужилаштву БиХ.

"Због свега овога, није саслушан у Тужилаштву, саслушан је једном потпуно коректно у СИПИ".

Извор: Н1

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

зумба

26.01.2016 17:56

Не дозволити му да изадје,нипосто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

26.01.2016 18:26

Турска-Косово-Сандзак-Сарајево пут дроге није ваљда од новина направио странку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

26.01.2016 19:10

Пун ми је к...ц И ове Васвије, све је иста багра!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

26.01.2016 22:08

Болије пи...а бере паре доксе ми расправљамо а фахро је побјего с косова у гацама цуднису путеви бозијег брасна тип 500

Name

ре марко

27.01.2016 04:57

Марко и тебе је пун к...ц на овом порталу, пун си мржње.

Name

марко самардзиц

27.01.2016 06:44

Лазес каква моја мрзња,истина смета зато прозивате!Васвија стара лопуза!

Name

постен

26.01.2016 19:31

А стаје са Додиком..куповином папака..то је горе него намијестање Амбасадора па ником ниста... Због папака Цвијановиц и Додик требали би дијелити целију са Радонцицем ако цемо по закону...Него насе тузитељство се бави са Косовом а смеца нам пуно двористе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

брко

26.01.2016 21:22

Фахрудин је поштен човјек и политичар. Иза његовог хапшења стоји државна мафија о којој он цијело вријеме говори. Та мафија га се плаши и жели да га монтирањем поступка и незаконитим хапшењем уклони са политичке сцене. СДА га је увукла у власт да би га могла уништити. Он је наивно на све то насјео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аваз

26.01.2016 22:32

Нека брко зивота ти,пусти да институције БиХ напокон крену радити свој посао.

Name

Луди Милојко

27.01.2016 00:05

Брко вире ти бркови из радонцицевог супка.

Name

да се најежиш

27.01.2016 09:52

Ево шта изјављује директор СИПА-е у вези претреса у Авазу:'' Директор СИПА-е казао нам је да је њему речено да су се наоружани припадници ове агенције у редакцији задржали свега „двадесетак секунди“ и да су били у пролазу како би пружали подршку колегама који су обављали претрес, не редакције него објеката које користи осумњичена особа. - Могу само рећи да ми је жао. Ово није било усмјерено против новинара „Аваза“ нити редакције „Аваза“. Али, исто тако морам рећи да сам помало и осрамоћен. Ако су људи, као што се тврди, ту били дужи период, онда ћу тражити да ми се достави извјештај. Ово се није требало десити - рекао нам је Станић. Станић је увео нову дисциплину у пословима полиције, а то је брзи претрес за двадесет секунди. Ако се прекорачи то вријеме, мора полиција писати посебан узвјештај. Чуј њему је жао што је полиција морала извршавати своје уставом прописане послове.

ОДГОВОРИТЕ