Ништа од пензије – Болт трчи и у Токију 2020.?!

Шестоструки олимпијски шампион, Јусеин Болт могао би да одложи одлазак у пензију, најављен за 2017., како би учествовао на Олимпијским играма у Токију 2020. године

Остали спортови 27.01.2016 | 18:20
Ништа од пензије – Болт трчи и у Токију 2020.?!

"Видећемо шта ће се десити јер мој тренер каже да би могао да учествујем на Олимпијским играма 2020.. Не кажем да ћу то урадити, али мој тренер (Глен Милс) ми је рекао да треба да престанем да говорим о пензији", рекао је Болт на јамајканској телевизији "Профиле".

Већ неколико година Болт говори да ће Игре у Рио де Жанеиру бити његов последњи олимпијски наступ и да ће Светско првенство 2017. у Лондону бити његово последње велико медјународно такмичење.

"Ићи ћемо до краја те две године и видети шта ће се догодити. Мој тренер каже да могу да идем до Токија и верујем му", рекао је Болт.

Болт, који ће имати 34 године 2020. године, признао је да га периоди тренинга током којих некад има проблеме с мотивацијом застрашују.

"Што сте старији тренинзи постају тежи. Трчати са 32, 33, 34 године захтеваће много рада. Мислим да могу то да урадим и покушаћу, али за мене је важније да одем када будем на врхунцу", рекао је Болт који држи светске рекорде на 100 метара (9,58 секунди) и 200 метара (19,19).

Он је навео примере Мајкла Џонсона, четвороструког олимпијског шампиона у атлетици, и Мајкла Џордана, кошарашку легенду НБА.

"Питао сам једном Мајкла Џонсона зашто се повукао после друге олимпијске победе (на 400 метара 2000. године). Он ми је одговорио: 'Слушај, остварио сам све што могу да остварим у свом спорту, зашто наставити?", навео је Болт. "Мајкл Џордан је напустио кошарку кад је био на врхунцу, пре него што се вратио (2001. године), то је мало засенило његову каријеру, али он остаје велики Мајкл Џордан. Не желим да будем у ситуацији где цео свет напредује док ја назадујем".

Коментари / 0

Оставите коментар