Бежанија - Звездина нова ''филијала''!

Јесењи првак Србије и друголигаш са Новог Београда озваничили су сарадњу, која подразумева одласке младих играча на каљење.

Фудбал 27.01.2016 | 13:20
Бежанија - Звездина нова ''филијала''!

Некада Јединство са Уба и Сопот, сада Бежанија.

Црвена звезда потписала је са трећепласираним клубом Прве лиге Србије уговор о пословно-техничкој сарадњи, којим је предвиђено да млади фудбалери актуелног шампиона наступају за Бежанију у раној фази својих професионалних каријера.

Председник Звезде Светозар Мијаиловић констатовао је да су одласци на каљење одувек били добар начин да играчи стекну искуство у сениорској конкуренцији и наметну се за статус првотимца црвено-белих.

"Сарадња са ФК Бежанија постојала је и раније, сада је само формализована на обострано задовољство. Биће нам јако драго да наши младићи допринесу спортском успеху тог клуба, али и што ће кроз успехе у Бежанији добро почети професионалне каријере", рекао је Мијаиловић.

Први човек Бежаније Борислав Брујић подсетио је да су из тог клуба на "Маракану" одлазили Милан Бишевац, Ибрахим Соме и Ненад Ванић, а спортски директор Недељко Остојић истакао да су Филип Манојловић и Милош Стојановић јесенас оставили одличан утисак на позајмици у Бежанији.

"Многи суперлигашки клубови, који нису знали да је Манојловић Звездин играч, долазили су у Бежанију са понудама за њега", рекао је Остојић и додао:

"Мислим да је Бежанија идеална средина за развој младих играча. Неко то зове 'филијала', неко 'техничка сарадња', неко 'Б' тим, али то је место где ће сви ти играчи напредовати, како би Звезда сутра имала играче за први тим из сопственог погона, уместо да их купује за 200, 300 или 400 хиљада евра".

Бежанија на половини сезоне заузима треће место у Првој лиги Србије, иза крушевачког Напретка и Бачке из Бачке Тополе.

Коментари / 0

Оставите коментар