Bežanija - Zvezdina nova ''filijala''!

Jesenji prvak Srbije i drugoligaš sa Novog Beograda ozvaničili su saradnju, koja podrazumeva odlaske mladih igrača na kaljenje.

Fudbal 27.01.2016 | 13:20
Bežanija - Zvezdina nova ''filijala''!

Nekada Jedinstvo sa Uba i Sopot, sada Bežanija.

Crvena zvezda potpisala je sa trećeplasiranim klubom Prve lige Srbije ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim je predviđeno da mladi fudbaleri aktuelnog šampiona nastupaju za Bežaniju u ranoj fazi svojih profesionalnih karijera.

Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović konstatovao je da su odlasci na kaljenje oduvek bili dobar način da igrači steknu iskustvo u seniorskoj konkurenciji i nametnu se za status prvotimca crveno-belih.

"Saradnja sa FK Bežanija postojala je i ranije, sada je samo formalizovana na obostrano zadovoljstvo. Biće nam jako drago da naši mladići doprinesu sportskom uspehu tog kluba, ali i što će kroz uspehe u Bežaniji dobro početi profesionalne karijere", rekao je Mijailović.

Prvi čovek Bežanije Borislav Brujić podsetio je da su iz tog kluba na "Marakanu" odlazili Milan Biševac, Ibrahim Some i Nenad Vanić, a sportski direktor Nedeljko Ostojić istakao da su Filip Manojlović i Miloš Stojanović jesenas ostavili odličan utisak na pozajmici u Bežaniji.

"Mnogi superligaški klubovi, koji nisu znali da je Manojlović Zvezdin igrač, dolazili su u Bežaniju sa ponudama za njega", rekao je Ostojić i dodao:

"Mislim da je Bežanija idealna sredina za razvoj mladih igrača. Neko to zove 'filijala', neko 'tehnička saradnja', neko 'B' tim, ali to je mesto gde će svi ti igrači napredovati, kako bi Zvezda sutra imala igrače za prvi tim iz sopstvenog pogona, umesto da ih kupuje za 200, 300 ili 400 hiljada evra".

Bežanija na polovini sezone zauzima treće mesto u Prvoj ligi Srbije, iza kruševačkog Napretka i Bačke iz Bačke Topole.

Komentari / 0

Ostavite komentar