Ристовић отпутовао у Барсу, можда и по "А" лиценцу?!

Тачно је да је 11 клубова добило уговоре на десет година са Евролигом, али тачно је и да карте нису до краја подељене, пре свега због пројекта ФИБА Лиге шампиона.

Кошарка 27.01.2016 | 17:00
Ристовић отпутовао у Барсу, можда и по "А" лиценцу?!

Директор кошаркашког клуба Црвена звезда Давор Ристовић отпутовао је у Барселону на састанак са клубовима и челницима Евролиге на коме ће се разговарати о изменама формата најелитнијег европског такмичења.

Како се наводи на сајту Звезде, Ристовић је на позив челника Евролиге отпутовао у Барселону, где ће у среду учествовати на састанку челника такмичења и представника евролигашких клубова.

Циљ састанка је да се усагласе ставови клубова власника "А" лиценце, али и осталих учесника у овом такмичењу, као и да се представе додатни предлози о измени формата Евролиге и другог по јачини такмичења, Еврокупа.

Нови формат Евролиге од такмичарске сезоне 2016/2017 предвиђа учешће 11 клубова са потписаним уговором на 10 година, победника Еврокупа, као и четири клуба чији начин уласка у ново такмичење још није дефинисан (оригиналним планом предвиђено је да то буду прваци три домаће лиге и победник квалификација).

Ипак, иако се о томе и даље шапуће, уколико ФИБА заиста буде покренула своју верзију Евролиге, названу Лига шампиона, и најквалитетнији клубови Европе који не буду ушли у круг учесника Евролиге изаберу ново такмичење, судбина Еврокупа свакако ће бити упитна, као и проходност победника тог такмичења у Евролигу за сезону 2017/18.

Утолико, постоје индиције да прича око доделе "А" лиценци и уговора на 10 година, као и потпуног затварања учесника "приватне" Евролиге, и даље није завршена.

У Црвеној звезди сматрају да су према много чему заслужили да буду стални учесници таквог такмичења, а председник клуба Небојша Човић рекао је јавно приликом једног гостовања на телевизији да му апсолутно није јасно чиме је, рецимо, Жалгирис заслужио десетогодишњи уговор, а Звезда не.

Ристовићево учешће на поменутом састанку утолико добија на значају, јер и даље нико не може да зна са сигурношћу како ће изгледати Евролига наредне сезоне, хоће ли заживети пројекат звани ФИБА Лига шампиона, да ли ће тај пројекат угасити Еврокуп и променити систем квалификација за Евролигу, итд.

Коментари / 0

Оставите коментар