Борба против тероризма приоритет у сарадњи

Министар безбједности БиХ Драган Мектић и амбасадор Турске у БиХ Џихад Ергинај оцијенили су да је борба против тероризма један од главних приоритета у сарадњи безбједносних агенција двије земље.

Босна и Херцеговина 26.01.2016 | 18:00
Борба против тероризма приоритет у сарадњи

"С обзиром на то да се суочавамо са истом пријетњом и изазовима, БиХ је потпуно отворена за сарадњу када је ријеч о борби против тероризма", рекао је Мектић, те предложио јачање сарадње полицијских агенција заједничким обукама.

Током разговора у Сарајеву истакнуто је да је размјена информација између двије земље изузетно добра, што је резултирало и заједничким акцијама против лица која су учествовала на сиријском ратишту, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Мектић је навео да Министарство безбједности и Савјет министара БиХ остају привржени испуњавању Реформске агенде и приближавања БиХ европским интеграцијама, те нагласио да је један од важних предуслова на том путу и суочавање са корупцијом, на чему ће се у наредном периоду још интензивније радити.

Ергинај је рекао да је за Турску изузетно важно очување стабилности у БиХ, оцијенивши да је садашња власт направила велике резултате у веома кратком периоду.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гвантанамо

26.01.2016 19:28

Црнадак изјављује да онај египцанин не представља никакву опасност иако је у Гвантанаму провео 12 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Случајно

26.01.2016 21:42

Чу са Џихадом причао о борби против тероризма

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕ ЈЕ ТО!

27.01.2016 07:30

КРИМИНАЛ=КОРУПЦИЈА=ТЕРОРИЗАМ=НЕПОТИЗАМ=СНСД=ДНС=СПРС=ПРОПАСТ НАРОДА!

ОДГОВОРИТЕ