Borba protiv terorizma prioritet u saradnji

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i ambasador Turske u BiH Džihad Erginaj ocijenili su da je borba protiv terorizma jedan od glavnih prioriteta u saradnji bezbjednosnih agencija dvije zemlje.

Bosna i Hercegovina 26.01.2016 | 18:00
Borba protiv terorizma prioritet u saradnji

"S obzirom na to da se suočavamo sa istom prijetnjom i izazovima, BiH je potpuno otvorena za saradnju kada je riječ o borbi protiv terorizma", rekao je Mektić, te predložio jačanje saradnje policijskih agencija zajedničkim obukama.

Tokom razgovora u Sarajevu istaknuto je da je razmjena informacija između dvije zemlje izuzetno dobra, što je rezultiralo i zajedničkim akcijama protiv lica koja su učestvovala na sirijskom ratištu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Mektić je naveo da Ministarstvo bezbjednosti i Savjet ministara BiH ostaju privrženi ispunjavanju Reformske agende i približavanja BiH evropskim integracijama, te naglasio da je jedan od važnih preduslova na tom putu i suočavanje sa korupcijom, na čemu će se u narednom periodu još intenzivnije raditi.

Erginaj je rekao da je za Tursku izuzetno važno očuvanje stabilnosti u BiH, ocijenivši da je sadašnja vlast napravila velike rezultate u veoma kratkom periodu.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gvantanamo

26.01.2016 19:28

Crnadak izjavljuje da onaj egipcanin ne predstavlja nikakvu opasnost iako je u Gvantanamu proveo 12 godina.

ODGOVORITE
Name

Случајно

26.01.2016 21:42

Чу са Џихадом причао о борби против тероризма

ODGOVORITE
Name

SVE JE TO!

27.01.2016 07:30

KRIMINAL=KORUPCIJA=TERORIZAM=NEPOTIZAM=SNSD=DNS=SPRS=PROPAST NARODA!

ODGOVORITE