Радончић предат Тужилаштву БиХ

Фахрудин Радончић, предсједник Савеза за бољу будућност, који је осумњичен за кривично дјело ометања рада правосуђа, предат је у надлежност Тужилаштва БиХ након криминалистичке обраде у СИПИ.

Босна и Херцеговина 26.01.2016 | 15:40
Радончић предат Тужилаштву БиХ

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ би Суду БиХ након данашњег испитивања требао предложити мјере против осумњиченог Радончића, а одлука ће бити донесена након рочишта које је заказано за сутра.

Подсјетимо, Радончића су јуче у Хаџићима ухапсили припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) поступајући по налогу Тужилаштва БиХ.

"Наведени осумњичени под истрагом је и осумњичен је за кривично дјело ометања рада правосуђа (Члан 241. Кривичног закона Босне и Херцеговине)", навели су из Тужилаштва БиХ.

Конкретно, због притиска на свједоке у случају процеса који се на тзв. Косову проводи против Насера Кељмендија.

Наиме, у свом исказу свједок Азра Сарић, која је била у вези са убијеним Рамизом Делалићем, казала је да је на њу вршен притисак да у свом свједочењу против Насера Кељмендија у случају убиства Рамиза Делалића не спомиње Фахрудина Радончића.

У оквиру исте акције ухапшени су кадрови СББ-а Бакир Даутбашић и Билсена Шахман који се налазе у једномјесечном притвору.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар