Radončić predat Tužilaštvu BiH

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, koji je osumnjičen za krivično djelo ometanja rada pravosuđa, predat je u nadležnost Tužilaštva BiH nakon kriminalističke obrade u SIPI.

Bosna i Hercegovina 26.01.2016 | 15:40
Radončić predat Tužilaštvu BiH

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH bi Sudu BiH nakon današnjeg ispitivanja trebao predložiti mjere protiv osumnjičenog Radončića, a odluka će biti donesena nakon ročišta koje je zakazano za sutra.

Podsjetimo, Radončića su juče u Hadžićima uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) postupajući po nalogu Tužilaštva BiH.

"Navedeni osumnjičeni pod istragom je i osumnjičen je za krivično djelo ometanja rada pravosuđa (Član 241. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine)", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Konkretno, zbog pritiska na svjedoke u slučaju procesa koji se na tzv. Kosovu provodi protiv Nasera Keljmendija.

Naime, u svom iskazu svjedok Azra Sarić, koja je bila u vezi sa ubijenim Ramizom Delalićem, kazala je da je na nju vršen pritisak da u svom svjedočenju protiv Nasera Keljmendija u slučaju ubistva Ramiza Delalića ne spominje Fahrudina Radončića.

U okviru iste akcije uhapšeni su kadrovi SBB-a Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman koji se nalaze u jednomjesečnom pritvoru.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar