Ако им спусте плате возачи иду у штрајк!

Уколико превозници спусте плате радницима због најављеног појефтињења карата у градском и приградском превозу у Бањалуци они ће највјероватније обуставити рад.

Република Српска 26.01.2016 | 15:00
Ако им спусте плате возачи иду у штрајк!

Ово је Прессу потврдио предсједник Удружења возача и аутомеханичара градског и приградског превоза Драшко Талијан.

"У петак имамо састанак и донијећемо одлуку да обустављамо рад уколико одлука превозника буде да снижавају плате радницима због перипетија око појефтињења цијене карте. Не може увијек све да иде преко леђа радника и грађана. То што што су они направили уговор штетан за грађане не значи да возачи треба да испаштају", рекао је Талијан.

Напомињемо, у саги која траје већ данима представници града не успјевају да се усагласе са предузећима, која обављају услуге градског и приградског превоза, око цијене карте, која треба да иде доле, јер је цијена нафте на тржишту увелико пала. Јуче су превозници доставили предлог граду са новом цијеном карте од 1,40 КМ. Данас се очекује оглашавање представника града о овом питању.

Поједини грађани сматрају да су представници града заједно са превозницима намјерно одуговлачили са одлуком о формирању нове цијене до 25. јануара, јер продаја карата почиње од 25. у мјесецу за наредни мјесец. По овоме ће превозници, највјероватније, возити и у фебруару по старим цијенама, а до марта, како тврде неки, можда дође и до раста цијене горива, па и ово појефтињење падне у воду. Уколико договор буде постигнут у наредних неколико дана у фебруару ће бити смањене само појединачне карте, а они који купе мјесечне возиће се по старој цијени.

Извор: Пресс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

роб

26.01.2016 14:17

Ста возаци имају са смањењем цене карте сад да пвецају плату за 30 посто имали би цјели510 км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дразен

26.01.2016 14:46

Овде су сви луди,ако је нафта појефтинила треба да појефтини и превоз и одвоз смеца...... Треба зауставити богацење појединаца а возаци аутобуса требају имати преко 1000 КМ плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

26.01.2016 16:14

Сљам који се доцепао свега, збиља нема мјеру. Зар се могло оцекивати да имају? Овдје неце бити среце док се не појави нова комумистицка партија и заведе ред. Све који су имали везе с власцу потрпати у затворе заједно с тајкунима. Све одузети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

26.01.2016 20:28

Па ти људи раде за минимална примања, 400 КМ. Без радног времена, од јутра до сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИНА....

27.01.2016 01:21

Б.ЛУКА ЈЕ ПУНА СТАРИХ АУТОБУСА КОЈИ СУ ЗРЕЛИ ЗА ОДПАД.ВОЗИ СЕ НА ЛОЖУ, ПА КАД ПРОЂЕ КРАЈ ТЕБЕ ОЧИ ПЕКУ.ТРЕБА УВЕСТИ ТРАМВАЈЕ ПОД ХИТНО.