Ako im spuste plate vozači idu u štrajk!

Ukoliko prevoznici spuste plate radnicima zbog najavljenog pojeftinjenja karata u gradskom i prigradskom prevozu u Banjaluci oni će najvjerovatnije obustaviti rad.

Republika Srpska 26.01.2016 | 15:00
Ako im spuste plate vozači idu u štrajk!

Ovo je Pressu potvrdio predsjednik Udruženja vozača i automehaničara gradskog i prigradskog prevoza Draško Talijan.

"U petak imamo sastanak i donijećemo odluku da obustavljamo rad ukoliko odluka prevoznika bude da snižavaju plate radnicima zbog peripetija oko pojeftinjenja cijene karte. Ne može uvijek sve da ide preko leđa radnika i građana. To što što su oni napravili ugovor štetan za građane ne znači da vozači treba da ispaštaju", rekao je Talijan.

Napominjemo, u sagi koja traje već danima predstavnici grada ne uspjevaju da se usaglase sa preduzećima, koja obavljaju usluge gradskog i prigradskog prevoza, oko cijene karte, koja treba da ide dole, jer je cijena nafte na tržištu uveliko pala. Juče su prevoznici dostavili predlog gradu sa novom cijenom karte od 1,40 KM. Danas se očekuje oglašavanje predstavnika grada o ovom pitanju.

Pojedini građani smatraju da su predstavnici grada zajedno sa prevoznicima namjerno odugovlačili sa odlukom o formiranju nove cijene do 25. januara, jer prodaja karata počinje od 25. u mjesecu za naredni mjesec. Po ovome će prevoznici, najvjerovatnije, voziti i u februaru po starim cijenama, a do marta, kako tvrde neki, možda dođe i do rasta cijene goriva, pa i ovo pojeftinjenje padne u vodu. Ukoliko dogovor bude postignut u narednih nekoliko dana u februaru će biti smanjene samo pojedinačne karte, a oni koji kupe mjesečne voziće se po staroj cijeni.

Izvor: Press

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

rob

26.01.2016 14:17

Sta vozaci imaju sa smanjenjem cene karte sad da pvecaju platu za 30 posto imali bi cjeli510 km

ODGOVORITE
Name

Drazen

26.01.2016 14:46

Ovde su svi ludi,ako je nafta pojeftinila treba da pojeftini i prevoz i odvoz smeca...... Treba zaustaviti bogacenje pojedinaca a vozaci autobusa trebaju imati preko 1000 KM platu.

ODGOVORITE
Name

radnik

26.01.2016 16:14

Sljam koji se docepao svega, zbilja nema mjeru. Zar se moglo ocekivati da imaju? Ovdje nece biti srece dok se ne pojavi nova komumisticka partija i zavede red. Sve koji su imali veze s vlascu potrpati u zatvore zajedno s tajkunima. Sve oduzeti.

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

26.01.2016 20:28

Pa ti ljudi rade za minimalna primanja, 400 KM. Bez radnog vremena, od jutra do sutra.

ODGOVORITE
Name

SINA....

27.01.2016 01:21

B.LUKA JE PUNA STARIH AUTOBUSA KOJI SU ZRELI ZA ODPAD.VOZI SE NA LOŽU, PA KAD PROĐE KRAJ TEBE OČI PEKU.TREBA UVESTI TRAMVAJE POD HITNO.