АБА: Партизан - Црвена Звезда, реакције...

Џикић: Тек ћу сад да их јашем! Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да још није свестан величине победе његовог тима над Црвеном звездом у АБА лиги. Радоњић: Нисмо одговорили добром одбраном! 
Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић сматра да је Партизан заслужено савладао његов тим.

Кошарка 26.01.2016 | 11:20
АБА: Партизан - Црвена Звезда, реакције...

Црно-бели су надиграли највећег ривала 86:81 и направили огроман корак ка опстанку у регионалном такмичењу.

"Вероватно ће тек за неколико дана да ми буде јасно да смо добили један изванредан тим. Изашли смо са идејом да парирамо њиховој енергији и да радимо што више можемо. Вероватно смо у неким моментима то радили како треба", рекао је Џикић

Партизан се после 21. кола налази на деоби од 5-9. позиције са скором 9/12, са два тријумфа од последња два места на табели.

"Наш проблем је што треба да обезбедимо опстанак. Та прича није готова, ни близу. Ја сам рекао играчима да нема еуфорије. Јесте побеђен велики ривал, али шта смо урадили ако неке утакмице које су нама важније у смислу циља не одиграмо како треба?", рекао је Џикић.

Звезда је један од фаворита у АБА лиги и одлично игра и у Евролиги, па је победа уздрманог великана из Хумске тим већа.

"Нема дилеме да су они далеко талентованији тим. Ми морамо много да радимо да бисмо изравнали њихове квалитете са оним што ми имамо. Они су врло чврста екипа, врло је тешко играти организовани напад против њих. Нисам задовољан неким деловима одбране на ниском посту. Јасно је било да морамо да побољшамо нешто енергетски", рекао је Џикић.

На новинарско питање колико ће екипи бити лакше после три узастопне победе и тријумфа над екипом која игра Топ 16 Евролиге, тренер је кратко рекао: "Неће им уопште бити лакше. Тек ћу сад да их јашем".

Радоњић: Нисмо одговорили добром одбраном! Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић сматра да је Партизан заслужено савладао његов тим.

"Честитам Партизану на заслуженој победи. Вечерас је играо са већом енергијом, од почетка до краја. Иако је на почетку изгледало да можемо да будемо квалитетнији, ствари су одмицале у другом правцу како је време одмицало", рекао је Радоњић.

Радоњић је оценио да је Партизан заслуижено победио јер је играо са више енергије.

"Партизан се вратио, ми смо повратили предност, они су направили преокрет на почетку трече деонице, а онда су у борби за предност погодили шутеве. Ми нисмо одбрамбено били довољно квалитетни да савладамо Партизан како је играо у тим тренуцима", рекао је тренер Звезде.

Звезда је поражена два дана након велике победе над Уникахом у Евролиги, чиме је угрозила борбу за друго место пред плеј-оф регионалног такмичења.

"Постоје објективни разлози што смо енергетски тако играли. То је тако и то ће да буде тако до краја сезоне и томе морамо да се прилагодимо. Када имамо велики меч два дана пре тога, треба да се прилагодимо енергијом, да одговоримо на наметнуту енергетску игру Партизана", рекао је Радоњић.

Плејмејкер Партизана Александар Цветковић истакао је подршку навијача у победи над Црвеном звездом.

Црно-бели су против највећег ривала стигли до девете победе у сезони којом су направили велики корак ка опстанку.

"Знамо кога је све ове сезоне Звезда победила и како игра у Евролиги. Велико хвала навијачима који су нас водили целу утакмицу и били нам 'шести играч'. То је то. Знамо који нам је циљ и морамо да размишљамо о томе, не смемо да помислимо да смо нешто завршили и урадили", рекао је Цветковић.

Он је истакао велику улогу новог тренера Александра Џикића у овом тријумфу.

"Мислим да је цео тим одреаговао позитивно на његов долазак и да је то приметно на терену. Јако смо млад тим и ово треба да нам представља додатни мотив. Баш ми је драго због свих нас", закључио је Цветковић.

Лазић: Одбрана није била на нивоу

Звезда је пре два дана славила у Евролиги, а сада је угрозила другу позицију пред плеј-оф регионалног такмичења.

"Нема шта, показали су већу енергију и жељу. Нисмо на то одговорили, очигледно је и наша потрошња мало утицала. Доста смо се ослањали на шут, али мислим да није шут пресудио, већ одбрана, коју нисмо играли како би требало. Јесу нам лопте излазиле из обруча, али одбрана једноставно није била на нивоу и самим тим нисмо ни заслужили да убацимо те лопте", рекао је Бранко Лазић.

У следећем колу Партизан гостује у Подгорици лидеру АБА лиге Будућности, док Црвена звезда дочекује МЗТ Скопље.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

26.01.2016 10:40

Као осведочени Делија, могу само да честитам играчима Партизана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

26.01.2016 11:37

Коначно да се и срби договоре . Још један тим у европи . Браво

ОДГОВОРИТЕ