ABA: Partizan - Crvena Zvezda, reakcije...

Džikić: Tek ću sad da ih jašem! Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da još nije svestan veličine pobede njegovog tima nad Crvenom zvezdom u ABA ligi. Radonjić: Nismo odgovorili dobrom odbranom! 
Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić smatra da je Partizan zasluženo savladao njegov tim.

Košarka 26.01.2016 | 11:20
ABA: Partizan - Crvena Zvezda, reakcije...

Crno-beli su nadigrali najvećeg rivala 86:81 i napravili ogroman korak ka opstanku u regionalnom takmičenju.

"Verovatno će tek za nekoliko dana da mi bude jasno da smo dobili jedan izvanredan tim. Izašli smo sa idejom da pariramo njihovoj energiji i da radimo što više možemo. Verovatno smo u nekim momentima to radili kako treba", rekao je Džikić

Partizan se posle 21. kola nalazi na deobi od 5-9. pozicije sa skorom 9/12, sa dva trijumfa od poslednja dva mesta na tabeli.

"Naš problem je što treba da obezbedimo opstanak. Ta priča nije gotova, ni blizu. Ja sam rekao igračima da nema euforije. Jeste pobeđen veliki rival, ali šta smo uradili ako neke utakmice koje su nama važnije u smislu cilja ne odigramo kako treba?", rekao je Džikić.

Zvezda je jedan od favorita u ABA ligi i odlično igra i u Evroligi, pa je pobeda uzdrmanog velikana iz Humske tim veća.

"Nema dileme da su oni daleko talentovaniji tim. Mi moramo mnogo da radimo da bismo izravnali njihove kvalitete sa onim što mi imamo. Oni su vrlo čvrsta ekipa, vrlo je teško igrati organizovani napad protiv njih. Nisam zadovoljan nekim delovima odbrane na niskom postu. Jasno je bilo da moramo da poboljšamo nešto energetski", rekao je Džikić.

Na novinarsko pitanje koliko će ekipi biti lakše posle tri uzastopne pobede i trijumfa nad ekipom koja igra Top 16 Evrolige, trener je kratko rekao: "Neće im uopšte biti lakše. Tek ću sad da ih jašem".

Radonjić: Nismo odgovorili dobrom odbranom! Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić smatra da je Partizan zasluženo savladao njegov tim.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Večeras je igrao sa većom energijom, od početka do kraja. Iako je na početku izgledalo da možemo da budemo kvalitetniji, stvari su odmicale u drugom pravcu kako je vreme odmicalo", rekao je Radonjić.

Radonjić je ocenio da je Partizan zasluiženo pobedio jer je igrao sa više energije.

"Partizan se vratio, mi smo povratili prednost, oni su napravili preokret na početku treče deonice, a onda su u borbi za prednost pogodili šuteve. Mi nismo odbrambeno bili dovoljno kvalitetni da savladamo Partizan kako je igrao u tim trenucima", rekao je trener Zvezde.

Zvezda je poražena dva dana nakon velike pobede nad Unikahom u Evroligi, čime je ugrozila borbu za drugo mesto pred plej-of regionalnog takmičenja.

"Postoje objektivni razlozi što smo energetski tako igrali. To je tako i to će da bude tako do kraja sezone i tome moramo da se prilagodimo. Kada imamo veliki meč dva dana pre toga, treba da se prilagodimo energijom, da odgovorimo na nametnutu energetsku igru Partizana", rekao je Radonjić.

Plejmejker Partizana Aleksandar Cvetković istakao je podršku navijača u pobedi nad Crvenom zvezdom.

Crno-beli su protiv najvećeg rivala stigli do devete pobede u sezoni kojom su napravili veliki korak ka opstanku.

"Znamo koga je sve ove sezone Zvezda pobedila i kako igra u Evroligi. Veliko hvala navijačima koji su nas vodili celu utakmicu i bili nam 'šesti igrač'. To je to. Znamo koji nam je cilj i moramo da razmišljamo o tome, ne smemo da pomislimo da smo nešto završili i uradili", rekao je Cvetković.

On je istakao veliku ulogu novog trenera Aleksandra Džikića u ovom trijumfu.

"Mislim da je ceo tim odreagovao pozitivno na njegov dolazak i da je to primetno na terenu. Jako smo mlad tim i ovo treba da nam predstavlja dodatni motiv. Baš mi je drago zbog svih nas", zaključio je Cvetković.

Lazić: Odbrana nije bila na nivou

Zvezda je pre dva dana slavila u Evroligi, a sada je ugrozila drugu poziciju pred plej-of regionalnog takmičenja.

"Nema šta, pokazali su veću energiju i želju. Nismo na to odgovorili, očigledno je i naša potrošnja malo uticala. Dosta smo se oslanjali na šut, ali mislim da nije šut presudio, već odbrana, koju nismo igrali kako bi trebalo. Jesu nam lopte izlazile iz obruča, ali odbrana jednostavno nije bila na nivou i samim tim nismo ni zaslužili da ubacimo te lopte", rekao je Branko Lazić.

U sledećem kolu Partizan gostuje u Podgorici lideru ABA lige Budućnosti, dok Crvena zvezda dočekuje MZT Skoplje.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

26.01.2016 10:40

Kao osvedočeni Delija, mogu samo da čestitam igračima Partizana.

ODGOVORITE
Name

ug

26.01.2016 11:37

Konačno da se i srbi dogovore . Još jedan tim u evropi . Bravo

ODGOVORITE