Аутобуска карта у Бањалуци 1,40 КМ?

Превозници су јуче доставили Градској управи града Бањалука свој коначан приједлог за смањење цијене карата.

Република Српска 26.01.2016 | 10:05
Аутобуска карта у Бањалуци 1,40 КМ?

По том приједлогу појединачна аутобуска карта у градском превозу умјесто садашњих 1,60 КМ коштала би 1,40 КМ, док би у приградском саобраћају дошло до снижења за 20 фенинга.

Да ли ће град прихватити овај приједлог, знаће се наредних дана, а подсјећања ради градска власт тражи да карта буде 1,30 КМ, пишу "Независне новине".

"У приједлогу који смо доставали граду појединачна цијена градске карте коштала би 1,40 КМ", рекао је јуче Дејан Мијић, директор "Аутопревоза".

Он је истакао да нема "простора за снижење цијена мјесечних карата, јер када су формирали цијене, ишли су пуно ниже од економске цијене." Издавање мјесечних карата за наредни мјесец почело је јуче.

"Предложили смо граду да поред наших услуга појефтине и остале комуналне услуге, чиме би се растеретило наше пословање и пословање других привредних субјеката", рекао је Мијић.

Он се нада да неће доћи до раскида уговора с градом, који је био најављен као једна опција уколико не дође до смањења цијене карата јер је гориво појефтинило.

Како сазнајемо из Градске управе, надлежни су примили овај приједлог превозника, а у наредним данима ће га разматрати и донијети коначну одлуку.

Слободанка Марчета, замјеник директора "Бочац турса", каже да су доставили приједлог граду, али да још немају повратних информација, а навела је да и код њих неће доћи до снижења цијена мјесечних карата.

Слободан Гаврановић, градоначелник, недавно је изјавио да је његов став да је нужно ући у смањење цијене карте јер су се за то стекли услови.

Боран Босанчић, шеф Клуба одборника ДНС-а, који је покретач иницијативе за снижење цијене карата, сматра да треба да дође до снижења карата, али који ће то износ бити, све зависи од анализа споведених на стручној основи.

"Да ли ће цијена карата бити 1,30 или 1,40 КМ, све је то ствар договора, али мислим да ни превозницима, а ни граду није у интересу да дође до раскида уговора, па вјерујем да ће доћи до договора. Свако одуговлачење с одлуком доноси интерес превозницима и зараду која је по дану солидана", истакао је Босанчић.

Он је истакао да би корекција цијена требало да буде урађена и на мјесечним картама.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

роб

26.01.2016 09:34

Треба формирати ГПС приватнике истјерати они да уцјењују град и народ карта је требала појефтинити прије годину дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

роб

26.01.2016 11:02

Цим нема баје нема коментара

ОДГОВОРИТЕ
Name

машиновођа.

26.01.2016 13:50

У Бањалуци су аутобуси изљепљени рекламама, па људи не знају гдје треба изаци? Кад дизел појефтини 2 пфенинга карта одмах скаче! Кад диз.појефтини 90 пфенинга они не дају да карта појефтини.Хајмо увести трамвај да нас мафија више не зеза.

Name

Пасха

26.01.2016 20:20

Хоцете ли да се возите за 10 фенинга,па мора се сервис одрзавати,гориво сипати,регистрација возила,плате радницима,плус јос тога,имате ли образа да тразите јефтиније карте,упалите своје ауто па возајте за те паре па да видите

ОДГОВОРИТЕ