Autobuska karta u Banjaluci 1,40 KM?

Prevoznici su juče dostavili Gradskoj upravi grada Banjaluka svoj konačan prijedlog za smanjenje cijene karata.

Republika Srpska 26.01.2016 | 10:05
Autobuska karta u Banjaluci 1,40 KM?

Po tom prijedlogu pojedinačna autobuska karta u gradskom prevozu umjesto sadašnjih 1,60 KM koštala bi 1,40 KM, dok bi u prigradskom saobraćaju došlo do sniženja za 20 feninga.

Da li će grad prihvatiti ovaj prijedlog, znaće se narednih dana, a podsjećanja radi gradska vlast traži da karta bude 1,30 KM, pišu "Nezavisne novine".

"U prijedlogu koji smo dostavali gradu pojedinačna cijena gradske karte koštala bi 1,40 KM", rekao je juče Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza".

On je istakao da nema "prostora za sniženje cijena mjesečnih karata, jer kada su formirali cijene, išli su puno niže od ekonomske cijene." Izdavanje mjesečnih karata za naredni mjesec počelo je juče.

"Predložili smo gradu da pored naših usluga pojeftine i ostale komunalne usluge, čime bi se rasteretilo naše poslovanje i poslovanje drugih privrednih subjekata", rekao je Mijić.

On se nada da neće doći do raskida ugovora s gradom, koji je bio najavljen kao jedna opcija ukoliko ne dođe do smanjenja cijene karata jer je gorivo pojeftinilo.

Kako saznajemo iz Gradske uprave, nadležni su primili ovaj prijedlog prevoznika, a u narednim danima će ga razmatrati i donijeti konačnu odluku.

Slobodanka Marčeta, zamjenik direktora "Bočac tursa", kaže da su dostavili prijedlog gradu, ali da još nemaju povratnih informacija, a navela je da i kod njih neće doći do sniženja cijena mjesečnih karata.

Slobodan Gavranović, gradonačelnik, nedavno je izjavio da je njegov stav da je nužno ući u smanjenje cijene karte jer su se za to stekli uslovi.

Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a, koji je pokretač inicijative za sniženje cijene karata, smatra da treba da dođe do sniženja karata, ali koji će to iznos biti, sve zavisi od analiza spovedenih na stručnoj osnovi.

"Da li će cijena karata biti 1,30 ili 1,40 KM, sve je to stvar dogovora, ali mislim da ni prevoznicima, a ni gradu nije u interesu da dođe do raskida ugovora, pa vjerujem da će doći do dogovora. Svako odugovlačenje s odlukom donosi interes prevoznicima i zaradu koja je po danu solidana", istakao je Bosančić.

On je istakao da bi korekcija cijena trebalo da bude urađena i na mjesečnim kartama.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

rob

26.01.2016 09:34

Treba formirati GPS privatnike istjerati oni da ucjenjuju grad i narod karta je trebala pojeftiniti prije godinu dana

ODGOVORITE
Name

rob

26.01.2016 11:02

Cim nema baje nema komentara

ODGOVORITE
Name

mašinovođa.

26.01.2016 13:50

U Banjaluci su autobusi izljepljeni reklamama, pa ljudi ne znaju gdje treba izaci? Kad dizel pojeftini 2 pfeninga karta odmah skače! Kad diz.pojeftini 90 pfeninga oni ne daju da karta pojeftini.Hajmo uvesti tramvaj da nas mafija više ne zeza.

Name

Pasha

26.01.2016 20:20

Hocete li da se vozite za 10 feninga,pa mora se servis odrzavati,gorivo sipati,registracija vozila,plate radnicima,plus jos toga,imate li obraza da trazite jeftinije karte,upalite svoje auto pa vozajte za te pare pa da vidite

ODGOVORITE