АО: Маша беспомоћна, Серена боља 18. пут заредом! А сад - Радвањска!

Радвањска лагано до полуфинала! Пољска тенисерка Агњешка Радвањска прва је полуфиналисткиња Аустралијен опена. Серена Вилијамс наставила је да доминира у међусобним дуелима са Маријом Шараповом.

Тенис 26.01.2016 | 10:20
АО: Маша беспомоћна, Серена боља 18. пут заредом! А сад - Радвањска!

Американка је 18. пут у низу савладала Рускињу и пласирала се у своје седмо полуфинале Аустралијен опена.

Вилијамсова је 21. дуел са Шараповом добила са 6:4, 6:1, те наставила низ непобедивости који траје од 2004. године.

Шарапова је савршено отворила меч, одмах је направила брејк и повела 2:0, али је Вилијамсова експресно вратила у егал.

Уследила је изједначена борба, Шарапова прво спасава три брејк лопте, а потом не користи ни дупле сервис грешке ривалке и две шансе да јој опет одузме сервис.

Вилијамсова преузима контролу те сјајним ударцима стижедо нове три прилике за брејк, Шарапова се брани, али не и четврти пут.

Ово је потпуно сломило Рускињу која је деловала беживотно у другом сету, па Американка без много муке прави два брејка за недостижних 4:0, те рутински приводи меч крају.

Американка ће у полуфиналу играти са Пољакињом Агњешком Радвањском, која је неочекивано лако надиграла Карлу Суарес-Наваро.

Радвањска је неочекивано лако добила Карлу Суарес-Наваро 6:1, 6:3.

Шпањолка је одиграла очајно у првом сету који је изгубила за пола сата, у другом је опет лако губила сервис, али је успевала да одузме и ривалкин, али ипак није могла да преокрене ситуацију.

"Итекако сам задовољна својом игром. Мислим да сам одрадила добар посао. Знала сам шта ме очекује против Карле, да морам да играм агресивно", рекла је Радвањска.

"У другој недељи Грен слема немаш шта да изгубиш, није битно против кога играте, важно је само да покажете свој најбољи тенис. Морам и ја то урадити иначе ћу бити у великом проблему", закључила је Пољакиња.

Коментари / 0

Оставите коментар