AO: Maša bespomoćna, Serena bolja 18. put zaredom! A sad - Radvanjska!

Radvanjska lagano do polufinala! Poljska teniserka Agnješka Radvanjska prva je polufinalistkinja Australijen opena. Serena Vilijams nastavila je da dominira u međusobnim duelima sa Marijom Šarapovom.

Tenis 26.01.2016 | 10:20
AO: Maša bespomoćna, Serena bolja 18. put zaredom! A sad - Radvanjska!

Amerikanka je 18. put u nizu savladala Ruskinju i plasirala se u svoje sedmo polufinale Australijen opena.

Vilijamsova je 21. duel sa Šarapovom dobila sa 6:4, 6:1, te nastavila niz nepobedivosti koji traje od 2004. godine.

Šarapova je savršeno otvorila meč, odmah je napravila brejk i povela 2:0, ali je Vilijamsova ekspresno vratila u egal.

Usledila je izjednačena borba, Šarapova prvo spasava tri brejk lopte, a potom ne koristi ni duple servis greške rivalke i dve šanse da joj opet oduzme servis.

Vilijamsova preuzima kontrolu te sjajnim udarcima stižedo nove tri prilike za brejk, Šarapova se brani, ali ne i četvrti put.

Ovo je potpuno slomilo Ruskinju koja je delovala beživotno u drugom setu, pa Amerikanka bez mnogo muke pravi dva brejka za nedostižnih 4:0, te rutinski privodi meč kraju.

Amerikanka će u polufinalu igrati sa Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom, koja je neočekivano lako nadigrala Karlu Suares-Navaro.

Radvanjska je neočekivano lako dobila Karlu Suares-Navaro 6:1, 6:3.

Španjolka je odigrala očajno u prvom setu koji je izgubila za pola sata, u drugom je opet lako gubila servis, ali je uspevala da oduzme i rivalkin, ali ipak nije mogla da preokrene situaciju.

"Itekako sam zadovoljna svojom igrom. Mislim da sam odradila dobar posao. Znala sam šta me očekuje protiv Karle, da moram da igram agresivno", rekla je Radvanjska.

"U drugoj nedelji Gren slema nemaš šta da izgubiš, nije bitno protiv koga igrate, važno je samo da pokažete svoj najbolji tenis. Moram i ja to uraditi inače ću biti u velikom problemu", zaključila je Poljakinja.

Komentari / 0

Ostavite komentar