У Бијељини отварање епархијске библиотеке

У Епархији зворничко-тузланској од данас ће званично почети са радом епархијска библиотека, која броји више од 30.000 наслова.

Република Српска 26.01.2016 | 08:22
У Бијељини отварање епархијске библиотеке

Епархија је двије године радила на сређивању епархијске библиотеке, с циљем ширења духовности и културе, најављено је из Епархије.

Владика Хризостом рекао је раније Срни да ће библиотека бити отворена и за грађанство и доступна свима који желе да читају и да се баве науком.

"Библиотека није била угрожена поплавама, а сачувана је и архивска грађа која је у фази сређивања. Што се музеолошког блага тиче, при крају смо да завршимо објекат који ће бити и музеј и центар за културу наше епархије", најавио је владика Хризостом, истичући да ће духовно благо бити доступно грађанима.

У 2016. години, наводи он, Епархија ће бити у прилици да отвори и музеј који је тренутно у завршној фази изградње.

Библиотека Епархије зворничко-тузланске свечано ће бити отворена у 12.00 часова, а улаз у библиотеку је из Улице патријарха Павла 40.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хухи

26.01.2016 09:05

Немоје да то продје без Додика , без њега се не мозе ни градски wц отворити, мора Он бити на сликању јер иду избори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

којо

26.01.2016 10:55

Ма неце проци без Додика јер он и Рајко су иста опција

Name

Михаило Микиц

26.01.2016 14:58

Није ТОЛИКО пресудно ко це све бити на отварању БИБЛИОТЕКЕ јер људско знање и мудрост се у књигама крије. Цијели свијет зна да би многи вољели да Епархија УМЈЕСТО БИБЛИОТЕКЕ отвори кафану. Била би кафана пуна и дању и НОЦУ!