U Bijeljini otvaranje eparhijske biblioteke

U Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj od danas će zvanično početi sa radom eparhijska biblioteka, koja broji više od 30.000 naslova.

Republika Srpska 26.01.2016 | 08:22
U Bijeljini otvaranje eparhijske biblioteke

Eparhija je dvije godine radila na sređivanju eparhijske biblioteke, s ciljem širenja duhovnosti i kulture, najavljeno je iz Eparhije.

Vladika Hrizostom rekao je ranije Srni da će biblioteka biti otvorena i za građanstvo i dostupna svima koji žele da čitaju i da se bave naukom.

"Biblioteka nije bila ugrožena poplavama, a sačuvana je i arhivska građa koja je u fazi sređivanja. Što se muzeološkog blaga tiče, pri kraju smo da završimo objekat koji će biti i muzej i centar za kulturu naše eparhije", najavio je vladika Hrizostom, ističući da će duhovno blago biti dostupno građanima.

U 2016. godini, navodi on, Eparhija će biti u prilici da otvori i muzej koji je trenutno u završnoj fazi izgradnje.

Biblioteka Eparhije zvorničko-tuzlanske svečano će biti otvorena u 12.00 časova, a ulaz u biblioteku je iz Ulice patrijarha Pavla 40.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Huhi

26.01.2016 09:05

Nemoje da to prodje bez Dodika , bez njega se ne moze ni gradski wc otvoriti, mora On biti na slikanju jer idu izbori.

ODGOVORITE
Name

kojo

26.01.2016 10:55

Ma nece proci bez Dodika jer on i Rajko su ista opcija

Name

Mihailo Mikic

26.01.2016 14:58

Nije TOLIKO presudno ko ce sve biti na otvaranju BIBLIOTEKE jer ljudsko znanje i mudrost se u knjigama krije. Cijeli svijet zna da bi mnogi voljeli da Eparhija UMJESTO BIBLIOTEKE otvori kafanu. Bila bi kafana puna i danju i NOCU!