Слиједе Русе: Турска роба не иде даље

Иранска трговинска организација (ТПОИ) забранила је својим фирмама извоз турских производа у Русију, рекао је заменика директора ТПОИ Мохамеда Резе Мовадвадија.

Свијет 25.01.2016 | 22:20
Слиједе Русе: Турска роба не иде даље

Русија је забранила увоз низа турских пољопривредних производа након што је турска војска оборила руски авион Су–24 у Сирији 24. новембра 2015. године.

Мовадвади је нагласио да је реекспорт у супротности са иранском општом извозном политиком и додао да ирански трговци треба да искористе пријатељске везе Ирана са Русијом како би извозили иранску робу, пренели су национални медији.

Потпредседник Привредне коморе Ирана Мохамедреза Ансари рекао је за Спутњик раније овог месеца да та земља планира да повећа извоз робе у Русију, посебно прехрамбене, управо због повољних економских веза две државе.

Мовадвади је рекао да је забрана извоза турских производа у Русију донета на основу декрета иранског министра трговине Мохамеда Резе Нематзадеха, јавила је агенција ИРНА.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

25.01.2016 22:42

Па наравно, Ердогана ће Туци ускоро линчовати послије ове и туристичке пропапсти а тек им слиједи курдска држава. Она је већ у припреми. Све по реду. Није лако постати султан.

ОДГОВОРИТЕ