Slijede Ruse: Turska roba ne ide dalje

Iranska trgovinska organizacija (TPOI) zabranila je svojim firmama izvoz turskih proizvoda u Rusiju, rekao je zamenika direktora TPOI Mohameda Reze Movadvadija.

Svijet 25.01.2016 | 22:20
Slijede Ruse: Turska roba ne ide dalje

Rusija je zabranila uvoz niza turskih poljoprivrednih proizvoda nakon što je turska vojska oborila ruski avion Su–24 u Siriji 24. novembra 2015. godine.

Movadvadi je naglasio da je reeksport u suprotnosti sa iranskom opštom izvoznom politikom i dodao da iranski trgovci treba da iskoriste prijateljske veze Irana sa Rusijom kako bi izvozili iransku robu, preneli su nacionalni mediji.

Potpredsednik Privredne komore Irana Mohamedreza Ansari rekao je za Sputnjik ranije ovog meseca da ta zemlja planira da poveća izvoz robe u Rusiju, posebno prehrambene, upravo zbog povoljnih ekonomskih veza dve države.

Movadvadi je rekao da je zabrana izvoza turskih proizvoda u Rusiju doneta na osnovu dekreta iranskog ministra trgovine Mohameda Reze Nematzadeha, javila je agencija IRNA.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

25.01.2016 23:42

Pa naravno, Erdogana će Tuci uskoro linčovati poslije ove i turističke propapsti a tek im slijedi kurdska država. Ona je već u pripremi. Sve po redu. Nije lako postati sultan.

ODGOVORITE